онлайн казино Украины

Як Соколов і Бистров «падишаха» Януковича взули

Як Соколов і Бистров «падишаха» Януковича взулиОстанньою краплею, яка переповнила чашу терпіння став прес-реліз партії «Наш край» - «Чи є необхідність закривати дитсадок №3?»

Думаю, мо’ справді хтось закриває працюючий дитсадок у Чернігові?

Читаю і бачу, що садок не працює і НЕВІДОМО, коли запрацює. І раптом - маніпуляції з боку колишнього секретаря міськради, а за головування Олександра Соколова, його заступника Віктора Бистрова…

Поступово партійний туман, пущений цим прес-релізом розвіявся. Можете опуститися нижче і подивитися на фото цього «дитсадка №3» і я розповім, що дізнався і намагався викласти у логічний ланцюжок.

Янукович тупнув - «нада», регіони в Чернігові – «есть»

2013 рік. Партія регіонів починає готуватися до виборів президента. Януковича треба переобрати. Треба показати, що вся Україна розквітає під мудрим управлінням. Відкриваються дитсадки… І льодовий палац біля школи №17 збудуємо!

Більшість у Чернігівській міській раді 30 вересня 2013 року ухвалює рішення – вечірню школу перевести в інше приміщення, а тут, на вулиці Музикальній,9, відкрити дитсадок.

Ось вона справжня турбота про майбутнє України! Спробуй проголосуй проти! Якось збудуємо, поступово! Головне – рішення ухвалити!

Правда, будівля 1952 року! Це ж скільки треба вбухати в неї!

«Єрунда, - думає мер, - поки ми її добудуємо, «Или падишах умрёт, или ишак».

А садок № 3 уже є – рішення ж сесії є! Значить і садок є!

Як мокре горить

Передбачливий Соколов у 2013 році кинув на документацію реконструкції 114 тисяч. Це ще при доларі «по 8».

У 2014 році міський голова і його права фінансова рука Віктор Бистров - заклали в бюджет «діючого» дитсадка – 145 тисяч гривень – натягнути дах. Тобто прикрити картковий будиночок уявного дитсадка. Депутати проголосували за бюджет.

У кінці лютого 2014-го «падишах» Янукович звалив у Росію.

На 2015 рік, рік місцевих виборів, на садок заклали 570 тисяч. Поставили склопакети на першому поверсі.

Навіть на цих знімках, без фотографій комунікацій, будь-який фаховий будівельник може сказати, що виділені кошти – це крапля у загальному обсязі можливих витрат на капітальну реконструкцію і облаштування «діючого» дитсадка.

За оцінками спеціалістів-будівельників, на садок треба було виділити 25-30 мільйонів гривень.

«Потьомкінський» дитсадок

Отже, у 2015 році УЖЕ БУЛА можливість направити кошти на реконструкцію цього дитячого садка. Гроші були. Населенню перед першим туром виборів до міської ради роздали близько 20 мільйонів тільки «від Соколова». При тому на депозиті міста лежало більше 180 мільйонів гривень! А ще ж близько 100 мільйонів на рахунках.

Їх розпорядники: голова - Соколов і заступник-фінансист Бистров могли направити їх на…

Але чому ж не спрямували? Бо до закінчення виборів садок би не був готовий! Це по-перше.

А по друге, - він же був «працюючий». У ньому, у порожньому приміщенні уже кілька років працювали і завідувачка, сторожі. І «завершальну» готовність для відкриття він би не одержав до місцевих виборів 2015 року.

Тобто по суті, дитсадок команді Соколова тоді не був потрібен! Він не вплинув би на результати виборів і не допоміг би їх виграти! Садочок №3 грав роль козирної карти на виборах Януковича, мовляв гарант турбується.

Козирна карта

Що зробила нова міська команда «владореформатів»? Вони порахували дітей у дитсадках і в нових багатоквартирних будинках по вулиці Толстого, напроти Троїцького собору. Подивились електронну чергу дітей у прилеглих до «діючого №3» садках , а саме у №26, №14 і №37 .

Зробили висновок – поставити хрест на проекті «діючого №3». Бо якщо витратити на його реконструкцію 30 мільйонів, то сусідній дитсадок можна закривати. Там не буде дітей.

Принаймні такі розрахунки показує «Купріяненко теперішнії часів» - Василь Білогура. Вирішили економити мільйони і направляти їх на ремонт та облаштування діючих дитсадків, яких у Чернігові 53.

У недіючому садочку №3 спочатку відключили опалення, потім звільнили сторожів і замінили їх сигналізацією, бо дешевше.

Олив’яним солдатиком тримається завідувачка -Олена Фокієва. Її можна побачити із 2013 року навіть на сайті міськради . Вона щодня ходить на роботу від дзвоника до дзвоника.

Я застав її на «робочому місці» у страшному холоді і порожньому приміщенні в «обідню перерву», тобто із 13 до 14 години.

Вона колись мала плани облаштування дитсадка, і як розумна жінка, напевне, давно зрозуміла, що політики її давно водять за носа: сказали А і не кажуть Бе.

От і висить цей «діючий» садок №3 у повітрі. На цього з кінця 2013-го по 2017-й рік включно витралили 1 мільйон 835 тисяч гривень. І продовжують платити і зарплату, сигналізацію та електрику.

Вся надія на повернення Януковича чи прихід до влади?

Жителі навколишніх будинків розповіли мені, що хотіли б водити своїх дітей у цей садок. Але і вони прекрасно розуміють, що садок це - політичний обман. Бо якщо б хотіли, то давно б збудували.

Їх ображає тільки «бомжатник» із такими «елементами» навколо цього законсервованого закладу. У мене є відзняті кадри, які не можна виставляти на огляд вам, бо це просто суперечить суспільній моралі. Підмивають цей "садочок" з усіх боків.

Яку «перспективу» бачить «Наш край» - він пояснить знов на сесії.

Ми знаємо, що кожна партія дуже турбується про майбутнє молодих сімей.Сорочку на грудях порве. Особливо чужу.

Чи «розконсервують» і відновлять вони цей садок у разі приходу до влади?

Сумніваюсь після того, як побачив цифри - вони вище. ЯКБИ команда Соколова справді рвалася, то збудувала б, коли мала на це можливості і найголовніше - КОШТИ.

  • 0
Добавлено: 1-02-2018, 08:15
0
750

Похожие публикации


Наверх