онлайн казино Украины

Скандальну прокурорську «базу-привид» вимагають віддати дітям

Скандальну прокурорську «базу-привид» вимагають віддати дітямГромадські активісти заблокували під’їзди до так званого фізкультурно-оздоровчого комплексу, який «належить» прокуратурі Чернігівщини.

Комплекс охоплює територію у два гектари і розташований на в’їзді до Чернігова у мальовничому куточку над Десною. З’ясувалося, що в одному з розкішних котеджів під пильним оком приватних охоронців мешкає прокурор області з родиною.

Щодня комфортабельний позашляховик відвозить і привозить Володимира Комашка дорогою, якої немає на жодній із карт. Виявляється, що в державному реєстрі нерухомого майна немає не лише дороги, а й самої бази. Незважаючи на численні рішення судів, прокуратура і досі не оприлюднила правовстановлюючих документів на котеджне містечко.

Тож у громадськості виникає логічне запитання: наскільки законно прокурор Чернігівщини використовує це майно для особистого проживання.

Фатальний підряд

Фізкультурно-оздоровчий комплекс, збудований на замовлення прокуратури Чернігівщини, ще до початку свого будівництва потягнув за собою низку неприємностей.

Звели оздоровчий комплекс у 2012 році. Замовником будівництва виступила обласна прокуратура, яку на той час очолював Сергій Мірошниченко. Попри обурення громадськості, зі скрипом і скандалами, Чернігівська міська рада проголосувала за виділення 2 гектарів землі поблизу автомобільного мосту в урочищі «Яма».

Як пояснював тодішній прокурор області Сергій Мірошниченко, два гектари землі прокуратурі потрібні для облаштування майданчику для заняття спортом та проведення змагань як працівників прокуратури, так й інших охочих. Прокурор запевняв, що жодної капітальної забудови на цій території не передбачено. Проектом передбачалися лише волейбольні й футбольні майданчики та бігові доріжки. Як потім з’ясувалося, все це було сказано лишень для того, щоб заспокоїти обурену громадськість. Котеджі, якісний сучасний стадіон, альтанки із соснового зрубу – це лише частина того, що можна побачити краєм ока через ковані ворота. Приватна охорона з собаками далі, ніж до паркана цікавих обивателів не пускає. Нічого дивитися за тим як відпочивають ті, що представляють державу в судах!

Підрядником будівництва іменованої народом «прокурорської бази» виступила будівельна компанія ПАТ «Домобудівник». Забігаючи наперед, зауважимо, що цей підряд став останнім для неї. Майно «Домобудівника» успішно роздерибанили, а від самого підприємства не залишилося нічого.

Комплекс без документів

Представник громадської організації «Чернігівський Центр Прав Людини» Олександр Підгорний:

«При будівництві цього закладу відпочинку (як потім з’ясувалося, це – місце проживання кожного обласного прокурора), було використано понад 5 мільйонів гривень будівельної фірми «Домобудівник», котра в результаті цього будівництва стала банкрутом. Тисячі людей опинилися на вулиці. Ми досі не можемо отримати від прокуратури інформацію, що це за база, і за які кошти вона побудована. Хоча ми маємо на руках рішення судів, котрі зобов’язують посадових осіб надати інформацію та всі документи».

Олександр Підгорний переконаний у фактах хабарництва та зловживанні службовим становищем з боку представників прокуратури. Свідченням цього є, на його думку, наявний договір, укладений між прокуратурою Чернігівської області та ПАТ «Домобудівник». Він повідомив, що у договорі, зокрема, зазначено: «сторони дійшли згоди про те, що замовник в рахунок оплати надає підряднику право користування фізкультурно-оздоровчим комплексом для потреб трудового колективу замовника протягом 5 років».

«Таким чином даний договір є злочинним і вказує на ознаки хабаря, котрі навіть прописали у договорі, - каже громадський активіст. – Тобто прокуратура впродовж п’яти років безкоштовно використовує заклад, не сплативши підряднику ні копійки. В результаті керівник ПАТ «Домобудівник», через якого порізано багатомільйонне господарство, не поніс ніякої кримінальної відповідальності, а працівники прокуратури, котрі працювали в той час, працюють дотепер і також не понесли ніякої кримінальної відповідальності», - обурюється Олександр Підгорний.

Безкоштовно працювали на будівництві бази не лише будівельники, але й представники Деснянського басейнового управління водних ресурсів. Своїми земснарядами вони намили піску на 90 тисяч гривень. Зрозуміло, що з ними також ніхто не розрахувався.
Колега Олександра Підгорного адвокат Сергій Нестеренко додає, що за всіма фактами зловживань порушено три кримінальні провадження. Незважаючи на рішення судів, документів стосовно цієї бази ніхто так і не показав.

«З неформальних джерел стало відомо, що комплекс перебуває наче б то на балансі Генпрокуратури, але документів ніхто не надає, - каже Підгорний. – Три суди їх зобов’язують, прокуратура платить штрафи, але документів не надають».
Блокують дорогу та змушують ходити пішки

Поставити крапку у цій скандальній історії міг би діючий прокурор Чернігівщини Володимир Комашко. Рік тому, реагуючи на публікації в засобах масової інформації щодо одноосібного використання прокуратурою області фізкультурно-оздоровчого комплексу в районі Київського шосе, він заявив, що направив листи з пропозиціями щодо використання бази до керівництва міста та області.

«З метою задоволення потреб громадськості регіону в розвитку фізичної культури та спорту вважаю за можливе надавати спортмайданчики цього комплексу для проведення занять із дітьми», - процитувала Комашка його прес-служба.

Обласний прокурор запропонував з метою практичної реалізації ініціатив і встановлення відповідальності конкретних осіб за життя та здоров’я дітей, до складу таких груп включити також педагогічних і медичних працівників.

Втім, як виявилося, слово прокурора нічого не вартує, адже дітей на базі до цього часу ніхто не бачив. Окрім хіба його власних. Адже, як виявилося, Володимир Комашко, не змінюючи традиції його попередників, мешкає в одному із котеджів – не сам, з родиною.

До певного часу його життя можна було вважати комфортним. Аж доки рух неіснуючою дорогою не перекрили активісти. Вони вже більше тижня блокують під’їзди до оздоровчої бази обласної прокуратури Чернігівщини. Люди в камуфляжі встановили блок-пост на насипній лісовій дорозі, що веде з траси до розкішного котеджного містечка.

«Ми жодним чином не порушуємо закон, адже на в’їзді до бази стоїть знак «Заборона проїзду», - пояснюють активісти. – Навпаки, ми змушуємо прокурорів дотримуватися закону і ходити пішки».

Відтак, щоранку та щовечора вони зустрічають на цій дорозі керівника обласної прокуратури Чернігівщини. Принагідно задають питання, на які Володимир Комашко не хоче відповідати.

Головне ж, що наразі цікавить активістів – це питання якнайшвидшої передачі бази хворим і нужденним дітям. Вони глибоко сумніваються в тому, що прокурор області з його офіційними доходами не може собі дозволити придбати чи хоча б винайняти пристойне житло десь ближче до своєї роботи.

Їхні сумніви аж ніяк не безпідставні, адже згідно з декларацією родина Комашків не бідна: обласний прокурор та його дружина є власниками кількох земельних ділянок та квартир в Україні і за кордоном. Так, уся нерухомість Володимира Комашка зареєстрована на його дружину Вікторію Іванівну. Вона є власницею двох квартир (одна з яких в Болгарії) та сімох земельних ділянок в Івано-Франківській, Черкаській та Київській областях.

  • 0
Добавлено: 30-09-2017, 09:07
0
980

Похожие публикации


Наверх