онлайн казино Украины

Чернігівська міськрада не надала інформації та ще й «заЛомила»… 3,2 грн за сторінку

Чернігівська міськрада не надала інформації та ще й «заЛомила»… 3,2 грн за сторінкуУ міськраді Чернігова фактично відмовили громадському активісту Олександру Гашпару в наданні протоколів засідань містобудівної ради, посилаючись на відпустку чиновників ради, які б мали підписати ці протоколи.

Про це повідомляє представник ІМІ у Чернігівській області.

Окрім того, заступник міського голови Олександр Ломако розписав активісту прайс-лист на банальне копіювання документів з феєричними розцінками.

А саме: одна сторінка аркушу формату А4 – в сумі 0,1% від мінімальної заробітної плати.

Тобто: 0,1% * (3200грн / 100%) = 3,2 грн

Таким чином, відповідь міськради в особі Ломака гармоніює з сучасним станом справ в Україні загалом: совкова відписка як відмова виконувати закони в комплекті з монопольним здирництвом через нечувані ціни.

Медіа-юрист ІМІ Максим Ратушний вважає таку відмову необґрунтованою.

«Розпорядник, посилаючись на ч.4 ст.20 Закону веде мову про подовжений строк розгляду запиту (20-денний), проте відповідно до вказаних положень, якщо запит стосується надання великого обсягу інформації або потребує пошуку інформації серед значної кількості даних, розпорядник інформації може продовжити строк розгляду запиту до 20 робочих днів з обґрунтуванням такого продовження.

В обгрунтування такого продовження розпорядник наводить проблему відсутності підписів та перебування відповідних осіб у відпустках – проте ні одне, ні інше не є належним обгрунтуванням, оскільки описані проблеми не стосуються проблем з наданням великих обсягів інформації і не стосується пошуку серед значної кількості даних (причини, що описані у законодавстві)», – зазначив Ратушний.

Як зазначає представник ІМІ, Олександр Гашпар запитував суспільно-важливу інформацію – протоколи засідань архітектурно-містобудівної ради. На цій раді розглядаються усі проекти містобудівної документації та окремі проекти будівництва і реконструкцій об’єктів архітектури на території м. Чернігова.

Сам Олександр Гашпар відомий в місті активіст, що досліджує корупційні зв’язки та інші порушення в місцевій владі. Відмову надати йому інформацію він пов’язує з особистими ставленням чиновників міськради до нього.
Довідка

Олександр Ломако – заступник міського голови Владислава Атрошенка. Владислав Атрошенко обраний міським головою наприкінці 2015 року.

Олександр Ломако до 2016 року – директор місцевого телеканалу «Дитинець». Телеканал «Дитинець» пов’язаний з діючим міським головою через низку бізнес-партнерів. А іноді телеканал називають прямо власністю міського голови.

  • 0
Добавлено: 12-08-2017, 09:31
0
892

Похожие публикации


Наверх