онлайн казино Украины

Атрошенко назвав спекуляціями обговорення інвестора і його дій на пляжі

Атрошенко назвав спекуляціями обговорення інвестора і його дій на пляжіЧернігівській міський голова Владислав Атрошенко відповів на, цитата, «спекуляції» щодо пляжу та угоди з інвестором.

Якщо не обговорювати припущення щодо технічних питань, то мабуть найцікавіша заковика - в особі інвестора.

Це Антон Олександрович Ковтун, якого пов’язують з тютюновим бізнесом та з незграбною прибудовою до споруди «Космо» біля «Мегацентру», яких обидві критикував Атрошенко і навіть пророкував архітекторові крутитися в домовині.

Прибудову-одоробло Ковтуна він прагнув знести, а по тому… доручив йому міський пляж!

Отже, від імені Атрошенка були викладені наступні тези в соцмережі Facebook (цитуємо):

«Сьогодні в ЗМІ багато спекуляцій з цього приводу. Хочу тезово повідомити наступне:
- Міський пляж був і є власністю громади, доступ до річки та міської інфраструктури буде безперешкодний та безкоштовний;
- Інвестор за власні кошти збудує 2 кафе та відкритий басейн. Сума інвестицій - від 120 тис доларів;
- На пляж нам потрібен ефективний управляючий, щоб слідкувати за порядком та забезпечувати якісну роботу всіх служб на пляжі. Місто не зможе ефективно виконати цю функцію - потрібна особиста фінансова мотивація управляючого. В даному випадку - це його інвестиції;

- Документи про інвестиції будуть оприлюднюватися, жодного будівництва з фундаментом там не буде, ніхто підприємцю нічого не даруватиме. Я особисто це проконтролюю;

- Ми оголошували конкурс та шукали інвестора кілька місяців. Черги бажаючих не було, 2-3 суб'єкти зацікавилися та рахували окупність інвестицій, але договір підписав та взяв зобов'язання лише Ковтун. Я сподіваюся, у нього вийде виконати всі прописані умови.

P.S. Сьогодні синоптики обіцяють сонячну погоду. В такі дні приємно бачити тисячі чернігівців, які приходять на міський пляж та проводять там час. Це і є головний результат нашої роботи на "Золотому березі". Ми створили об'єкт, якого ще 2 роки тому в місті не було».
Не згоден з паном мером активіст Олександр Гашпар. Він заперечує всі ці твердження (цитуємо):

1. Міський пляж був і є власністю громади, доступ до річки та міської інфраструктури буде безперешкодний та безкоштовний.
Вся інфраструктура, яка зараз існує на пляжі збудована за кошти платників податків - чернігівців, але, наприклад, гроші за використання автостоянки збирають якісь "тітушки", які працюють на ФОПа, який в цю стоянку не вклав жодної копійки.
Те саме з огородженим сіткою волейбольним майданчиком, на який був обіцяний вільний і безкоштовний доступ перед виділенням грошей на його будівництво.

2. Інвестор за власні кошти збудує 2 кафе та відкритий басейн. Сума інвестицій – від 120 тис доларів.
Знову брехня, бо нещодавно відбувся тендер, згідно з яким за рахунок коштів міського бюджету, а не інвестора, буде збудовано повністю басейн з терасою, а також майданчики під дитячий фаст-фуд і дорослий міні-бар, після чого інвестору доведеться лише викласти свої гроші на навіс, столи і стільці, тобто понести найменші затрати.

3. На пляж нам потрібен ефективний управляючий … це його інвестиції.
Знову брехня, бо є чинне рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради від 15.04.2016р., згідно з яким територія пляжу "Золотий берег" повністю закріплена за комунальним підприємством "Паркування та ринок", на яке було покладені ті обов'язки, які зараз начебто передаються "інвестору" (слідкувати за порядком та забезпечувати якісну роботу всіх служб на пляжі).
Крім того, КП "Паркування та ринок" буде отримувати гроші з бюджету за те, що мав би за словами Атрошенка забезпечувати "інвестор" (прибирання пляжу, очищення територій, косіння трави, тощо).

4. Документи про інвестиції будуть оприлюднюватися, жодного будівництва з фундаментом там не буде, ніхто підприємцю нічого не даруватиме. Я особисто це проконтролюю.
Може хто сказав би меру, що басейн без фундамента збудувати не можливо? Окрім того, тендерною документацією на облаштування "Золотого берега" передбачено і закладання фундаментів (не бетонних основ, а саме фундаментів) під дитячі фортеці, гойдалки і дитячий фаст-фуд.

Якщо є фундамент, то це нерухоме майно, а отже ця інвестиційна угода дасть можливість Ковтуну зареєструвати це нерухоме майно на себе. Впевнений Атрошенко це проконтролює.

5. Ми оголошували конкурс та шукали інвестора кілька місяців. …договір підписав та взяв зобов'язання лише Ковтун.
Знову брехня, бо для того, аби проводити конкурс, потрібно мати нормативно-правовий акт, яким був би врегульований порядок проведення таких конкурсів в м. Чернігові. Такі порядки затверджені в багатьох містах України, але в Чернігові такого порядку, на жаль, немає.
Там, де такі порядки є, міська рада за встановленою формою дає оголошення про конкурс на кращу інвестиційну пропозицію (приклад за цим лінком), а від потенційних інвесторов надходять комерційні пропозиції, після чого обирається найкраща пропозиція і з інвестором підписується відповідна угода. При цьому інвестор вкладає лише ВЛАСНІ кошти, а вимоги до інвесторів, яким може надаватися бюджетна підтримка чітко окреслені в законодавстві. А якщо уважно переглянути те оголошення щодо пошуку інвестора, про яке каже Атрошенко, то в ньому ви не побачите жодного слова про басейни, лазні, понтонні майданчики і про те, які вимоги висуваються до інвесторів та яким чином їх будуть обирати.

І те, що інвестором став Антон Ковтун, батьку котрого Атрошенко завинив щонайменше 2,5 мільона гривень – це не випадковість.
«А взагалі то класний бізнес-план: самовільно будуєш в центрі Чернігова яке-небудь кафе, усі приписи про демонтаж ігноруєш, контролюючи органи посилаєш і в результаті в обмін на знесення цієї споруди отримуєш пропозицію управляти міським пляжем, збирати гроші на об''єктах, які для тебе зведуть за бюджетні кошти. Краще не придумаєш», – підсумував Олександр Гашпар.

  • 0
Добавлено: 4-07-2017, 10:43
0
740

Похожие публикации


Наверх