онлайн казино Украины

Розгін Євромайдану: з судді Зайця – як з гуся вода

Розгін Євромайдану: з судді Зайця – як з гуся водаетя Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя не виявила порушень судді Зайця, який своєю постановою розігнав Чернігівський Євромайдан.

Таке рішення ухвалено 1 березня 2017 року після того, як пройшло більше двох років (!) з дати подачі заяви щодо перевірки.
Про це повідомляє прес-служба Чернігівської міської організації політичної партії ДемАльянс.

Саме суддя Заєць постановив заборонити мирні зібрання в центрі Чернігова, внаслідок чого 25 листопада 2013 року міліція та державні виконавці знесли Євромайдан.

Постанова була винесена на підставі подання Чернігівської міської ради (юриста ради Павла Вовка).
Чернігівська обласна організація політичної партії ДемАльянс, одна з організаторів Євромайдану в Чернігові, подала апеляцію щодо скасування постанови Зайця. Апеляція не була задоволена. Після чого була подана касація, яка була задоволена і постанова судді Зайця скасована. Справа направлена на розгляд до суду першої інстанції. Чернігівська міська рада відмовилась від позову.
Чернігівський ДемАльянс, вбачаючи порушення при розгляді справи та винесенні постанови суддею Зайцем про заборону мирних зібрань, в 2014 році подала заяву про проведення перевірки стосовно цього судді до Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції.

Дисциплінарне стягнення до судді може застосовуватись не пізніше 3-х років з дня вчинення проступку. Після того, як трирічний термін сплив, заяву розглянули. В тексті ухвали вказано, що не виявлено фактів, які б могли вказувати про грубу недбалість чи навмисне порушення закону суддею Зайцем.

В резолютивній частині ухвали відмовлено у відкритті справи стосовно цього судді у зв’язку із закінчення строку для притягнення до відповідальності.

  • 0
Добавлено: 27-03-2017, 10:16
0
1 483

Похожие публикации


Наверх