онлайн казино Украины

Справа «винос з філармонії»: продовження в суді 10 березня

Справа «винос з філармонії»: продовження в суді 10 березняу Чернігові продовжується «пальцеломально-журналістовиносна» справа, розпочата наприкінці 2015 року в часи передвиборчої кампанії на посаду міського голови.

Тоді охорона кандидата (а нині вже мера) влаштувала винос журналіста з приміщення філармонійного центру з тілесними ушкодженнями на додачу.

І ось, після вже чергового закриття справи, Деснянський райсуд м. Чернігів 10 березня о 10:00 розгляне скаргу постраждалого на постанову слідчого про закриття кримінального провадження №12015270010008780.

Про це повідомляє сам постраждалий Владислав Савенок у соцмережі Facebook.
«Скаргу подав сьогодні. Бо виходить, що 7 листопада 2015 року з філармонії "розбійника-журналіста" культурно за ручку виводив один охоронець. А всі інші стояли на безпечній відстані. Хоча одразу давали свідчення, що ми з охоронцем мало не билися "в партері", як самбісти, – розповідає Владитслав Савенок. – Але керівництво поліції Чернігова захотіло закрити справу. Хоча тільки з одним свідком, з яким виник конфлікт, був перехресний допит. Інші «несуни тіла» – морозяться, то не хочуть іти на допит, то «слухавку не беруть». Їм ніколи, уже частина працює в комунальній поліції».

Постраждалий у скарзі просить суд:
1. У процесі підготовки справи до судового розгляду витребувати в слідчому відділі Чернігівського відділу поліції ГУНП у Чернігівській області матеріали кримінального провадження №12015270010008780 від 07.11.2015 року.
2. Скасувати постанову слідчого від 22.02.2017 року про закриття кримінального провадження №12015270010008780 від 07.11.2015 року.
Також Владислав Савенок додав, що постанову про закриття провадження хотіли відправити на якусь «ліву» адресу. «Може, хтось у поліції хотів, щоб поки лист ходив, я втратив право оскаржувати закриття кримінального провадження?», – припустив він.
На фото: ліворуч Віталій Хрустицький, начальник КП "Муніципальна поліція...", а в часи виборчої кампанії - начальник охорони кандидата, та праворучВладислав Савенок
Історична довідка

7 листопада 2015 року приблизно о 13 год. 20 хв. я проходив поруч із приміщенням «Філармонійного центру», що знаходиться за адресою: м. Чернігів, пр. Миру, 15.
Ще зранку побачив там велике скупчення людей і вирішив дізнатися, що за подія відбувається. Зайшовши безперешкодно в приміщення, підійшов до столів реєстрації і подав журналістське посвідчення, мені відмовили в реєстрації.
Хотів вийти через центральний вхід, але охорона мене не випустила. І показала, що треба підійти до іншого охоронця, щоб вивів.
Почав виходити з приміщення через чорний хід, але перед виходом з холу в коридор спробував зробити фотознімок. В цей момент до мене підійшов охоронець, схопив мене за руку та завадив зробити знімок. І виштовхнув в коридор чорного ходу. Я кричав, «Преса», «Я - журналіст» показував своє посвідчення журналіста.

Після чого до мене підбігло чотири чоловіки, які повалили мене на підлогу, відібрали фотоапарат. Я кричав, що я журналіст, «Рука!», а вони, тримаючи за руки і ноги, винесли мене з приміщення на вулицю та зачинили двері з середини.
Опинившись на вулиці, стукав у двері, з яких мене щойно винесли, аби мені повернули мій фотоапарат та окуляри, які я втратив в момент, поки мене силою виносили з приміщення.

Через декілька хвилин двері відчинилися, з приміщення хтось, не показуючись, повернув мені окуляри та фотоапарат.
Одразу після цього я зателефонував до поліції. Разом з поліцейськими склали заяву. Того ж дня на підставі моєї заяви до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань за №12015270010008780 було внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення.
Його раз закрили у травні 2016 року, не повідомивши мене. Потім поновили , за наполяганням обласної прокуратури, 18 вересня 2016 року у День пам’яті журналістів.

А 22 лютого 2017 року постановою слідчого знов закрили у зв’язку з відсутністю складу кримінального правопорушення.

  • 0
Добавлено: 9-03-2017, 09:49
0
796

Похожие публикации


Наверх