онлайн казино Украины

Підприємці на сесії в Чернігові вибороли «знижку»

Підприємці на сесії в Чернігові вибороли «знижку»В результаті тривалого, напруженого, емоційного, нервового, місцями не зовсім тактовного, часом і не фахового, але, все ж таки, завершеного обговорення… депутати Чернігова вирішили зменшити на чверть розмір Єдиного податку для ФОП другої групи.

Про це інформує прес-служба Чернігівської міської ради.
Комусь доводилося пояснювати, що підприємці не мають зарплати, а лишень дохід, який зовсім не гарантований не тільки за розміром, а й за наявністю такого. А дехто з депутатів до другої групи чомусь причислив... чоботарів.
Також депутат Сергій Воробйов, який традиційно і завзято зазвичай підтримує дії і рішення міської влади, в своєму виступі заявив, що підприємці, мовляв, ніколи не воліють показати весь свій дохід для оподаткування. За словами депутата, він про це добре знає, бо й сам – підприємець.

Врешті-решт Владислав Атрошенко запропонував варіанти:
- відкласти це питання;
- зменшити наполовину розмір податку, але тільки лоя ФОП, які зайняті виробництвом;
- зменшити на четвертину, але для всіх ФОП цієї другої групи.
Прийняли третій варіант.

З 1 квітня ФОП цієї групи будуть сплачувати цей вид місцевого податку в розмірі не 20%, а 15% від розміру мінімальної заробітної плати.
Ухваленню цього рішення передувало бурхливе обговорення в сесійному залі, участь у якому, окрім депутатів, взяли представники окремих політичних сил та спільнот підприємців. Поданий проект спочатку передбачав зменшення податку для цієї групи підприємців наполовину.
Основними аргументами «за» були факт прийняття аналогічних рішень кількома містами України та необхідність підтримки бізнесу в економічно складний час.

Ті, хто виступав проти, говорили про досить популістський характер такого рішення і не здатність суми у 300 гривень дійсно вплинути на кількість підприємців «середньої» групи. У той же час, загальне очікуване недоотримання міським бюджетом коштів склало би при зменшенні податку на половину понад 17 мільйонів гривень. І це означає, що міське господарство і хтось із бюджетників їх недоотримає.
Врешті решт, після перерви та консультацій з представниками депутатських фракцій, 37 голосами «за» прийняте компромісне рішення.
Коментуючи його, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко наголосив на кількох додаткових умовах.
По-перше, вплив цього рішення на кількість зареєстрованих підприємців і фактичний збір податків у місті буде щоквартально моніторитися і об’єктивно оцінюватися. По-друге, міська влада приймає пропозицію підприємців у тому, щоби спільно працювати над виявленням у Чернігові тих їх колег, хто працює «в тіні». «Я думаю, що ви їх особисто знаєте», - зауважив міський голова, - «Тож давайте громада допоможе вам, а ви допоможете громаді».

Довідка
Повна офіційна назва прийнятого рішення – «Про внесення змін до рішення міської ради від 30 січня 2015 року «Про місцеві податки» (47 сесія 6 скликання) зі змінами і доповнен6нями (49 сесія,Ж 53 сесія 6 скликання, № 3/VII-11, № 13/ VII-20)».
До фізичних осіб-підприємців ІІ групи належать ті, хто має річний дохід від 300 тис. до 1,5 млн грн і не більше 10 працівників.

  • 0
Добавлено: 1-03-2017, 08:44
0
717

Похожие публикации


Наверх