онлайн казино Украины

Атрошенко забороняє продавати власну городину?

Атрошенко забороняє продавати власну городину?Як саме в Чернігові має наводитися лад із торгівлею на ринках і що робити з несанкціонованою торгівлею навколо них, обговорювалося 30 травня на розширеній нараді Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка з керівниками структурних підрозділів та комунальних підприємств міської ради.
Про це повідомляє прес-служба Чернігівської міської ради.
На нараду були запрошені також керівники всіх чернігівських ринків.
Обговорення розпочалося з аналізу того, скільки отримує і скільки недоотримує міський бюджет від торгівлі на цих об’єктах.
Попередні результати аналізу податкових надходжень такі: на ринках Чернігова 4013 торгових місць і з них 483, тобто більше 10%, орендуються особами, які не ідентифіковані як підприємці. Відповідно, і податкові надходження в бюджет від цих торгових місць не надходять.
Також знайшлося 646 торгових місць, де продаж товарів ведеться, але у звітності не відображено, що там присутні підприємці.
У результаті міський бюджет, можливо, втрачає 77-78 тис. грн. тільки Єдиного податку.
Враховуючи навіть те, що всі озвучені цифри ще потребують уточнення, про наявність на ринках значної кількості підприємців, які досі уникають оподаткування, вони все ж таки свідчать.
Коментуючи цю ситуацію, Владислав Атрошенко звернувся до директорів ринків:
«Давайте ми домовимося про наведення порядку в тому, що кількість наявних і працюючих торгових місць у вас буде відповідати кількості оподаткованих осіб. Якщо ви надаєте людині торгове місце, перевіряйте, чи є ідентифікація її як платника податку. І якщо нема, то в оренду місце не здавайте», – сказав Атрошенко.
Також обговорення на нараді стосувалось несанкціонованої торгівлі і тих заходів, які вживаються для її впорядкування. Зокрема, мова йшла про соціальні ряди на ринках та біля них; наприклад, на вулиці Ремісничій. Було визнано справедливим зауваження про те, що такі місця мають бути облаштовані краще, а саме потребують навісів від сонця.
Разом з тим, торгівля «з землі» на вулицях міста буде все-таки припинятись. Враховуючи те, що городиною або вживаними речами на вулицях торгують здебільшого літні люди, дії представників правопорядку щодо них мають бути максимально коректними, але рішучими. У разі, якщо така особа продовжує торгівлю після кількох попереджень, до неї мають застосовуватися штрафи.
Говорячи по це, Владислав Атрошенко зауважив, що міська влада буде послідовно і систематично припиняти вуличну торгівлю «з землі» і звільняти місто від неї. Чернігівці та приїжджі мають звикати до того, що самочинно на вулицях торгувати не вийде.
Для тих, хто хоче продати вирощене на городі або вживані речі, на ринках міста будуть облаштовуватися (можливо, ймовірно, начебто, буцімто, чи як? Поки що - на словах. – Svoboda.FM) спеціальні торгові місця.
Директор ринку «Нива» Микола Мороз при цьому обговоренні зауважив, що на території, яка йому підпорядкована, є достатньо торгових місць, аби прийняти всіх бажаючих продати такий товар.
Місто Чернігів буде створювати і покращувати «соціальні ряди» для незаможних громадян, але при цьому тротуари від стихійної торгівлі будуть звільнені, – говорилося на нараді.

Добавлено: 31-05-2016, 10:08
0
0

Похожие публикации


Наверх