онлайн казино Украины

Побитий в нічному клубі 11 днів у комі. Нападник – на волі

Побитий в нічному клубі 11 днів у комі. Нападник – на воліВночі 29 січня у Чернігові в нічному клубі «Янтарна Кішка» скоєно побиття з важкими наслідками: потерпілий 22-літній Іван Скидан (на фото поруч) отримав тяжкі травми голови й 11-ту добу перебуває в комі.

При цьому той, хто призвів до цього, знаходиться на волі й цілком може дременути куди подалі.
Раніше в Чернігові вже був випадок, коли водія Володимира Синявського, що збив на пішоходному переході вагітну жінку, відпустили на підписку. Потім його довелося приймати від російських органів, які затримали його в Москві.
Наш нинішній «герой», 24-літній Владислав Сунка, після свого удару і падіння Скидана, замість допомоги, намагався втекти. Тобто є в нього такі "імпульси".

І ось, слідчий Чернігівського відділу поліції Фара А.М., за погодженням з прокурором Чернігівської місцевої прокуратури Валенчуком А.В., просить суд застосувати… домашній арест замість взяття під стражу.
Про це повідомляє громадський активіст Олександр Гашпар, посилаючись на ухвалу Деснянського райсуду (справа №750/1014/17, провадження №1-кс/750/250/17).

І навіть в цьому випадку обраний «домашній арест» не передбачає вдягання електроного браслету, а підозрюваний має знаходитися за місцем свого мешкання лише з 18.30 до 8.00 ранку.

В той же час. коли слідчий Фара вважає, що підозрюваний, який ледь не вбив людину, може вільно розгулювати містом і його не слід брати під варту, то щодо підозрюваного, який ледь не вкрав плазмовий телевізор слідчий Фара вважає зовсім інакше.

«Вловить різницю: ледь не вбив людину – гуляєш на волі, ледь не вкрав телевізор – сидиш в СІЗО, – наголошує Олександр Гашпар. – Це все, що потрібно для того, аби зробити висновок про ефективність і адекватність нашої правоохороної системи».

Прес-секреатр міськвідділу поліції Наталія Човпило прокоментувала це для видання Gorod.cn.ua наступним чином:
«Владиславу Сунку пред'явлено підозру за статтею 121 – умисне тяжке тілесне ушкодження. Він визнав свою провину. Суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Клопотати про більш серйозної запобіжний захід – взяття під варту – може як сторона захисту, так і обвинуваченого, якщо їх не влаштовує ця ситуація. Поки ж, якщо він не порушує обрану міру запобіжного заходу, не зробить будь-якого іншого злочину, то він може перебувати під домашнім арештом. Якщо є необхідність, дану міру запобіжного заходу можна продовжити. Суд обирає запобіжний захід, враховуючи всі обставини, слідчий на це ніяк не впливає».

  • 0
Добавлено: 9-02-2017, 10:33
0
1 044

Похожие публикации


Наверх