онлайн казино Украины

На віче у Чернігові патріоти запалили файєри

На віче у Чернігові патріоти запалили файєриРеволюція Гідності, яку 3 роки тому започаткували події на Євромайдані, не завершилася – боротьба за волю і незалежність України триває.
На цьому наголошували учасники віче, яке провели увечері 21 листопада в рамках культурно-просвітницької програми «Лід і вогонь Майдану».
Біля сцени, встановленої у сквері Попудренка, зібралися практично всі ті, хто свого часу і творив чернігівський Євромайдан – активісти політичних партій, громадських організацій, патріотично налаштована молодь та студентство.
Все було, як і 3 роки тому – душу й тіло зігрівали палаючі діжки, гарячі чай та кава, на екрані демонстрували кадри з київського Майдану (які вже стали історією), з колонок лунали полум’яні промови.
«Голос» чернігівських євромайданівців Олександр Бондарев дав слово майже всім, хто тут активно виступав і в ті буремні дні.
«Відзначаючи нині 3-ю річницю Революції Гідності, ми продовжуємо боротьбу з тими, хто організовував розгін Майдану в Чернігові, – емоційно говорив, звертаючись до громади, «патріарх» чернігівського Євромайдану Сергій Соломаха. – Це полковник Гребенюк, керівник групи державних виконавців Рокач, тоді юрист міськради, а нині її депутат від Опоблоку Вовк. Ми повинні у суді довести, що завдяки зусиллям цих «виконавців» була б можливою узурпація влади Януковичем. Маємо довести, що українці володіють правом на мирний протест, виходити і вимагати від влади, аби ділилася награбованим з народом. Ніхто не дасть нам, ні хліба, ні волі, ні свободи – лише ми самі і наша Гідність».
Народний депутат Олександр Кодола висловив упевненість, що революція не добігла кінця.
«Наше завдання – завершити війну, але шляхом перемоги, закінчити розпочаті реформи і привести нашу країну в європейську сім’ю, - підкреслив він. – Саме задля цього 3 роки тому ми і вийшли до скверу Попудренка. Тільки разом ми зможемо зробити Україну заможною, успішною і багатою».
Волонтерка Наталія Воскресенська принесла національний прапор.
«Він пройшов багато акцій, після Євромайдану був у багатьох країнах, куди я його брала із собою, – повідомила вона. – Пам’ятаєте, коли одного дня тоді попросили вивісити на балконах прапори на знак протесту. Я підтримала заклик, хоч і дуже боялася, адже було небезпечно. Тебе могли побити, вбити або викрасти. І коли запитують, чи змінилося щось після Майдану, я гадаю, так, змінилося. У громадських активістів та громадських діячів стало набагато більше можливостей та інструментів впливу на владу. Хочеться, аби ця Революція Гідності відбулася у критичної маси населення, у головах людей».
Як не дивно, але на віче з’явився і виступив голова облдержадміністрації Валерій Куліч.
«Я переконаний, що щось змінити, щось зробити ми можемо тільки разом, – наголосив він. – Будьте певні, поки буду на цій посаді, робитиму все, аби ми кудись рухалися вперед разом. Дійсно, складна ситуація, але я переконаний, що ми обов’язково переможемо».
Наприкінці віче радикально налаштовані патріоти не втрималися і нагадали владі, як і тоді, 3 роки тому, що може бути, коли вона стає глухою і сліпою та не чує свого народу: запалили файєри.
Поки революціонери ділилися спогадами, у наметах біля сцени активісти збирали благодійні пожертви на меморіал захисникам України. Потім присутні взяли участь у молебні та поклали квіти до стенду Небесної сотні і переглянули музичні відеокліпи, присвячені Євромайдану та Революції Гідності.

Добавлено: 22-11-2016, 10:52
0
0

Похожие публикации


Наверх