онлайн казино Украины

Обережно: телефонне шахрайство! Чернігівців «розводять» на гроші під час пошуку роботи

Обережно: телефонне шахрайство! Чернігівців «розводять» на гроші під час пошуку роботиДо редакції ch.ua звернулися одразу декілька чернігівців, яких «кинули» на гроші під час пошуку роботи.
Схема заробітку недобросовісних «роботодавців» дуже проста: вони розміщують оголошення в газеті про пошук прибиральниць та залишають 2 мобільні номери для зв’язку.
Технологія шахраїв
Зателефонувавши за цим номером, людям підтверджують те, що шукають працівників, розпитують про вік та досвід роботи і за більш докладними консультаціями перенаправляють на платний номер, що починається на 0-900.
І на цьому моменті якраз і починається «кидалово». Адже радять телефонувати зі стаціонарного телефону «Укртелекому». Притому телефон диктують, як 090 ХХХ ХХ ХХ, щоб був схожим на номер мобільного оператора.

Зателефонувавши за цим номером, чоловік повторює запитання з приводу віку та досвіду роботи претендента на посаду прибиральника, питає номер мобільного телефону і обіцяє надіслати смс.
Найцікавіше відбувається вже згодом: людям починають дзвонити з «Укртелекому» і розповідати про велику заборгованість.
Чернігівці Світлані Володимирівні нарахували 1179,20 гривень за хвилину розмови за номером 090032-22-58. Коли жінка пішла розбиратися до офісу «Укртелекому», їй відповіли, що цей номер обслуговується згідно із договором з компанією «Аудіотекс».
Номер на 0-900, як видно із повідомлення на сайті «Укртелекому», може замовити собі будь-хто і отримувати гроші за вхідні дзвінки.
Світлана Володимирівна стверджує: телефонувала за платним номером лише раз і спілкувалася не більше хвилини, утім у роздруківці, яку надали в «Укртелекомі», чомусь з’явився ще один дзвінок.
Нестиковки від «Уктелекому»?
Юрист Олександр Приходько стверджує: люди «попали» у звичайний лохотрон і радить звертатися до правоохоронців.
«Є постанова Кабінету Міністрів України №295 від 11.04.2012 року. Там є окремий пункт про надання контент-послуги. Згідно з ним, надавач послуги повинен забезпечити до початку її надання повідомлення про найменування такої послуги і тариф на її отримання, а також безоплатне надання споживачам можливості підтвердити згоду на отримання зазначеної послуги чи відмовитися від її отримання. Тривалість безоплатного повідомлення становить 12 секунд».
Також таке діяння може бути кваліфіковане за статтею 190 Кримінального Кодексу України шахрайство.
До того ж Світлана Володимирівна, стверджує вона телефонувала лише один раз, а роздруківці, яку їй видали, значиться 2 дзвінки. Після одержання роздруківки юрист їй порадив писати заяву до поліції, що вона і робить. Адже у цій ситуації вона підозрює Укртелеком у підіграванні шахраям.
Тим більше, в роздруківці не вказано: скільки тривала розмова. Інші пункти також викликають підозру.
Хто також приписав жінці дзвоник на 900 909 269 та телефонні дзвінки в Київ, в бізнес-центр «Очаківський» (044) 459-32-42 , телефон якого розміщений на сайті Міністерства енергетики і вугільної промисловості (!!!). Напевне вугіллям торгує, а шукає роботу прибиральниці Це уже буде з’ясовувати слідство.

Svoboda.fm,у свою чергу, радить чернігівцям бути обачними під час пошуку роботи й уважно перевіряти підозрілі номери. Очевидно, що рекомендуючи людям телефонувати саме зі стаціонарного телефону, вони і розраховували заробити на довірливості якнайбільше грошей. Адже під час дзвінку з мобільного, абонента неможливо загнати в мінус на рахунку.

Добавлено: 19-11-2016, 09:57
0
0

Похожие публикации


Наверх