онлайн казино Украины

На Чернігівщині стали вдвічі більше усиновлювати дітей

На Чернігівщині стали вдвічі більше усиновлювати дітейУ цьому, 2016 році, в Чернігівській області наші співвітчизники всиновили удвічі більше дітей, аніж упродовж минулого (35 і 19 відповідно).
Про це сьогодні під час прес-брифінгу повідомила начальник Служби у справах дітей облдержадміністрації Людмила Зеленько.
За її словами, частка усиновлених серед тих дітей, які мають підстави для усиновлення (600), складає менше 10%.
«У нас лише 130 дітей залишилися в інтернатних закладах, з них 45 – інваліди, решта – старшого віку (16-17 років), – зазначила Людмила Зеленько. – У багатьох регіонах, порівняно з минулим роком, «мінусує» кількість усиновлених громадянами України. А у нас, навпаки, стало вдвічі більше. Тому хочу сказати, що ми задоволені своїм результатом».
Найбільше кандидатів-усиновлювачів, як зізналася чиновниця, мешкають у Деснянському районі Чернігова.
«Місто велике, є умови для життя і роботи – це головна причина, – пояснила вона. – У сільській місцевості переважають прийомні родини. Великим позитивом є те, що багато сімей, які раніше взяли дітей під опіку, перевірили себе, а потім зрозуміли, стали справжніми батьками для них. Саме прийомні родини за останні 3 роки усиновили 40 сиріт та тих, хто позбавлений батьківського піклування».
Процедура усиновлення довгий час залишається незмінною.
«Вона не спростилася і не ускладнилася, – констатувала Людмила Зеленько. – Зібрати необхідні документи та довідки можна за місяць, а заплативши певну суму – і швидше. Кажуть: «Ось бюрократизм!». А хіба можна віддати дитину невідомо кому? Ніяких там зайвих довідок немає».
Усього за останні 5 років та впродовж поточного усиновлено 355 дітей, з них 237 – громадянами України і 118 – іноземцями.
«Усиновлювачі цікавляться, як правило, маленькими і здоровими дітками. Важче знаходять нових батьків підлітки та ті, що мають вади здоров’я», – додала Людмила Зеленько.

Добавлено: 27-09-2016, 10:23
0
0

Похожие публикации


Наверх