онлайн казино Украины

Чернігівщина на Олімпіаді: двоє дебютантів та досвідчена Костевич

Чернігівщина на Олімпіаді: двоє дебютантів та досвідчена КостевичВже завтра у Ріо-де-Жанейро відкриються Літні олімпійські ігри-2016. Свято спорту збере мільйони вболівальників та 10900 спортсменів,205 - від України.
Чернігівщину на змаганнях представлятимуть троє спортсменів: стрільчиня Олена Костевич, боксер Дмитро Митрофанов та легкоатлетка Ольга Бібік.
Двоє останніх – дебютанти Олімпіади. Цікаво, що протягом вже третіх Олімпійських ігор спостерігається тенденція до зниження кількості учасників від Чернігівщини.

У 2008 році в Пекіні область представляли 5 спортсменів, а 2012 року у Лондоні – четверо. У Ріо поїхали троє чернігівців.
Олена Костевич
Найтитулованіша й найдосвідченіша серед наших олімпійців – заслужений майстер спорту України 31-річна Олена Костевич. В її доробку – «золото» Олімпіади в Афінах 2004 року та дві «бронзи» Олімпіади-2012 у Лондоні.
Також Олена Костевич перемагала на Чемпіонаті світу й Універсіаді 2013 року в Казані, двічі виборювала «золото» на Чемпіонатах Європи. Вихованка чернігівського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» за досягнення в спорті нагороджена Орденами «За заслуги» ІІ та ІІІ ступеня та Орденом Княгині Ольги І, ІІ та ІІІ ступенів.

Вона і стартує першою серед чернігівських спортсменів. За інформацією сайту НОК у Чернігівській області 9 серпня з 3.00 до 10.45 (за київським часом) вона змагатиметься у стрільбі з пневматичного пістолета на 25 метрів.

Ольга Бібік
Наймолодша представниця Чернігівщини на Олімпіаді – 26-річна легкоатлетка Ольга Бібік. У послужному списку вихованки ФСТ «Спартак» та випускниці ЧНПУ – «бронза» на Кубку Європи-2015 у складі естафети 4 на 400 метрів та «золото» на Чемпіонаті України у тій самій дисципліні. Також Ольга перемагала на молодіжних та юнацьких Чемпіонатах України у бігу на 400 та 800 метрів.
На бігову доріжку у своїй дисципліні естафеті 4 по 400 метрів Ольга Бібік вийде 19 серпня о 14.10. Навіть якщо у Ріо наша спортсменка і не покаже високих результатів, вона має всі шанси стати однією із окрас змагань й отримати неофіційний титул Міс-Олімпіада.


Дмитро Митрофанов
Дебютант Олімпіади і відомий чернігівський боксер, 27-річний Дмитро Митрофанов. Він подолав найважчий шлях до Ріо, адже у нього то забирали то знову повертали олімпійську ліцензію через допінговий скандал із турецьким боксером, який був конкурентом Дмитра.
Поза тим, Дмитро Митрофанов робить серйозну ставку на Олімпійські ігри, адже в одному із інтерв’ю заявляв, що через участь у них відклав свій перехід у професійний бокс.
Дмитро – чемпіон Всесвітньої універсіади-2013 року, дворазовий(2008,2013) Чемпіон України та бронзовий призер Чемпіонату Європи-2011.
У Ріо він виступатиме у ваговій категорії до 75 кілограмів
На ринг він вийде 12 серпня. Він боксуватиме у ваговій категорії 75 кілограмів. Шлях до медалей Дмитро розпочне з 1/16 фіналу. Час виступу чернігівця 11.00-13.45.

Добавлено: 5-08-2016, 10:18
0
0

Похожие публикации


Наверх