онлайн казино Украины

Громадські слухання про пам’ятник захисникам України

Громадські слухання про пам’ятник захисникам України29 липня в Чернігові відбулися громадські слухання «Спорудження меморіалу Захисникам України і Героям Небесної Сотні та затвердження проекту реконструкції скверу імені Богдана Хмельницького».
Слухання тривали у Новозаводській райраді Чернігова. Прийшли «аж» 123 представника громадськості.
Останнє – не дивина. Час був такий, що тільки затяті любителі обговорювати пам’ятники: 18 година спекотного дня п’ятниці…
Ініціаторами громадських слухань стали депутатські фракції міської ради.
Розглядали питання, де у місті встановити Меморіал Захисників Вітчизни. Учасники слухань підтримали пропозицію спорудження комплексу на площі Героїв Небесної Сотні, де раніше стояв пам’ятник Леніну.
У ході обговорення почала переважати думка про те, щоб створити єдиний меморіал на вшанування героїв і Майдану, і війни на Сході. Отже, він називатиметься Меморіал Захисників України.
Члени родин загиблих воїнів висловлюються за те, щоб Меморіал був не місцем трауру, а втіленням гордості Чернігова своїми захисниками – і не лише загиблими, а й живими.
Яким саме буде Меморіал Захисників України – має вирішити конкурс проектів.
Принцип фінансування спорудження Меморіалу – змішаний: частина коштів з бюджету, частину збиратиме громада.
Бурхливим стало питання зміни назви Площі героїв небесної Сотні. Варіанти було три. Зі ста двадцяти трьох зареєстрованих за те, щоб залишити теперішню назву Площа Героїв Небесної Сотні, проголосували 44 учасники слухань, за варіант Площа Гідності – 21, найменше набрав варіант Площа Незалежності. Отже поки що залишається назва Площа Героїв Небесної Сотні, але не тому, що набрала підтримку, а просто тому що жоден з варіантів не набрав більшості голосів.
Нагадаємо, що частина скверу біля перехрестя найбільших вулиць Чернігова – Проспектів Перемоги й Миру – й біля колишнього пам’ятника Леніну з 2015 року згідно з рішенням сесії міської ради носить назву Площа Героїв Небесної Сотні.

Добавлено: 2-08-2016, 10:08
0
0

Похожие публикации


Наверх