онлайн казино Украины

Чернігівське управління освіти купує у своїх і лише за найвищою ціною

Чернігівське управління освіти купує у своїх і лише за найвищою ціноюУправління освіти Чернігівської міськради звинувачують у дискимінаційних тендерних вимогах при закупівлі ремонту із заміни вікон у 2 чернігівській школі за допомогою електронної системи Prozorro.
Переможцем тендеру стала чернігівська фірма ТОВ «РУОК», яка запропонувала провести роботи більш ніж на 300 тисяч гривень дорожче, аніж конкуренти.

«Економія» у порівнянні із бюджетом ремонту становила лише 1,5 %, причому найкраща пропозиція давала змогу зекономити 25% бюджету робіт.
Сумнівний тендер управління освіти Чернігівської міськради, який очолює Василь Білогура потрапив у рубрику «Зрада тижня» системи Prozorro.
Обов’язковою умовою була наявність виробничих потужностей з повним циклом виробництва віконних конструкцій у Чернігові. Така вимога не дала можливості якнайменш двом потенційним постачальникам взяти участь у тендері: ТОВ «Будспец» та ТОВ «Будмеханізація –СВ». Обидва підприємства звернулись зі скаргами.
Нижче подаємо текст скарги від ТОВ «Будспец»: «Хочемо запитати - як впливає наявність виробничого цеху на виконання робіт? Ми представники в м.Чернігові заводу виробника м/п конструкцій, що розташований в м.Кіровоград. Маємо бригаду монтажників для здійснення оперативного монтажу та сервісного обслуговування м/п конструкцій. Також мажємо кваліфікований персонал малярів-штукатурів, адже характер робіт передбачає улаштування зовнішніх та внутрішніх укосів. Дана вимога має дискримінаційний характер за місцем знаходження учасника, адже звужує коло учасників і передбачає лобіювання інтересів "своїх фірм". А це вже корупційна складова і є порушенням Конституції України, ст. 3,5 Закону України "Про публічні закупівлі", а саме, що вітчизняні та іноземні учасники всіх форм власності та організаційно-правових форм беруть участь у процедурах закупівель на рівних умовах і Замовник не може встановлювати дискримінаційні вимоги до учасників».

Добавлено: 2-06-2016, 11:02
0
0

Похожие публикации


Наверх