онлайн казино Украины

Новий начальник ЖКГ Чернігова був під судом за керування ЖКГ Сум

Новий начальник ЖКГ Чернігова був під судом за керування ЖКГ СумПереможець у «конкурсі» на посаду начальника УЖКГ м. Чернігова Ярослав Куц, обіймаючи аналогічну посаду у Сумах, був фігурантом кримінальної справи за фактом незаконного підвищення тарифів на послуги з вивезення сміття.
У 2010-му, коли пан Куц вже рік обіймав посаду начальника управління житлової політики, комунального господарства та благоустрою Сумської міськради, Зарічний райсуд міста розглядав подання прокуратури Сумської області.
Тоді прокурори стверджували таке: «службові особи Сумської міськради та Державної інспекції з контролю за цінами в Сумській області, протягом квітня-червня 2010 року, зловживаючи службовим становищем, з корисливих мотивів та в інтересах третіх осіб, достовірно знаючи про значне завищення обсягів витрат на послуги зі збирання та вивезення твердих побутових відходів ТОВ "A-Муссон" та ТОВ "Грінко-Суми", умисно сприяли керівникам зазначених комерційних підприємств у вирішенні питання щодо підвищення тарифів на послуги зі збирання та вивезення твердих побутових відходів».
Рішення про підвищення було прийняте Сумським міськвиконкомом, а готували його службові особи управління соціально-економічного розвитку Сумської міськради за узгодженням із очолюваним паном Куцом управлінням ЖКГ.
На той час фінансовим директором ТОВ «А-Муссон» була Марина Таранова – дружина Ярослава Куца, а директором ТОВ «Грінко-Суми» був Валерій Зінченко, який за два роки після того очолив КП «Сумижитло» – сумнозвісне у місті творіння Куца. Фінансовим директором «Сумижитла» тоді вже була Марина Таранова.
Слідчі вимагали дозволу на обшук квартири Ярослава Куца та сподівалися знайти там чорнові записи, документи та матеріали, що стосуються вчиненого злочину та мають значення для встановлення істини у справі, грошові кошти і цінності, здобуті злочинним шляхом. Подання прокурорів було судом задоволене.
Марина Таранова також перебувала на лаві підсудних. Той же Зарічний райсуд у 2012 році розглядав справу про безконкурсну купівлю КП «Сумижитло» товарів і послуг на суму близько 9 млн. гривень. Фінансовим директором та заступником голови конкурсної комісії підприємства була тоді саме Марина Таранова.
* * *
За інформацією секретаря Чернігівської міськради Віктора Бистрова, у п’ятницю Ярослава Куца призначено начальником УЖКГ Чернігівської міськради. Такі висновки можна зробити і з Інтернет-листування віце-мера Чернігова Олександра Ломако з колишнім мером Сум, Геннадієм Мінаєвим, чиїм протеже був Куц.
«Ярік проходіт», – відповів чернігівець на запитати сумчанина про призначення Ярослава Куца на посаду головного комунальника Чернігова.

Добавлено: 16-02-2016, 09:57
0
0

Похожие публикации


Наверх