онлайн казино Украины

Кінотеатр Щорса вклав гроші в цифрове обладнання. Чи врятує?

Кінотеатр Щорса вклав гроші в цифрове обладнання. Чи врятує?Напередодні Нового року в Червоній залі чернігівського кінотеатру імені Щорса встановили сучасне обладнання для показу фільмів у цифровому форматі 2D. Про це представникам мас-медіа повідомив керівник КП «Чернігівкіно» Олександр Мельник.
За його словами, було придбано ще й новий екран з підвищеною яскравістю, що дозволяє збільшити світловідбиття від 1,6 до 2,4 рази...
«Нове обладнання ми поставили своїми силами і звук у нас тепер кращий, ніж є в інших кінозалах Чернігова, - зазначив О. Мельник. – Його встановлення у кінотеатрі імені Щорса дасть можливість у повній мірі використовувати репертуар кінофільмів, демонструвати їх першим екраном та боротися за глядача з такими потужними чернігівськими конкурентами, як «Мультиплекс» та «Дружба».
Як зізнався керівник КП «Чернігівкіно», в останні роки спостерігалося зниження відвідування закладу аж до 1,5 тисячі чоловік за місяць (для рентабельності необхідно не менше 3-3,5 тисяч). Причина проста – «кінощорсівчани», через брак можливостей, ніяк не могли відмовитися від демонстрації кінопродукту на плівці, а його випускати в такому вигляді торік взагалі перестали. Як наслідок, застаріння репертуару, падіння касових зборів, заробляння орендою приміщень («ярмаркування»), залежність від дотацій з обласного бюджету.
«Без цифрового обладнання нам було дуже важко працювати у 2014-2015 роках. Ми могли показувати лише фільми у DVD-форматі. Це і «посадило» кінотеатр. Ми хочемо його відновити, зробити кращим, адже це заклад соціальний, муніципальний, громадський», - запевнив журналістів Мельник.
Профінансувати придбання цифрового обладнання допомогла обласна влада, давши шанс на відродження 76-річному закладу (відкрито 1939 року). Звичайно, цього недостатньо. На ремонт фасаду, який планують зробити незабаром, потрібно 1,2 мільйони гривень (частково – з обласного бюджету, частково – з власних надходжень). Свого часу через його відсутність сюди не зайшов інвестор (вже згаданий «Мультиплекс»).
Крім того, аби повернути глядача, «кінощорсівчани» хочуть не лише змінити назву (колектив пропонує «Чернігів»), але й запровадити цільове розповсюдження квитків у школах та державних вишах, серед дітей загиблих бійців АТО, оголосити День громадськості (громадські активісти зможуть демонструвати свої «незаборонені» фільми), показувати більше українського кінопродукту. Що ж до останнього, то його, виявляється дуже-дуже мало. «Українські фільми ми одержуємо через Держагенство з питань кіно. Тому всі вітчизняні фільми, які є в Україні, ми показуємо», - заявив керівник КП «Чернігівкіно».
Щоправда, після спілкування з ним у журналістів залишилося враження того, що для вияву кіноактивності у Чернігові є широке поле. Скажімо, чому б не взяти та й не заснувати тут свій кінофорум - фестиваль українського кіно із запрошенням відомих «зірок». Був би гарний стимул розширювати технічні можливості, залучати інвесторів, збільшувати коло глядачів, отримувати прибутки від прокату.

Добавлено: 6-01-2016, 10:51
0
0

Похожие публикации


Наверх