онлайн казино Украины

Чернігівські волонтери розробили найкраще снайперське спорядження

Чернігівські волонтери розробили найкраще снайперське спорядженняВідправлення гуманітарних вантажів до зони АТО, реабілітація дітей загиблих бійців за кордоном, розробка снайперського спорядження – ось далеко не повний перелік зробленого цьогоріч чернігівським неформальним громадським об`єднанням «Єдиний волонтерський центр».
Презентуючи річну діяльність, представники організації Станіслав Тавлуй, Геннадій Обушний, Ірина Березинець та Світлана Кузіна не приховували: їм є чим похвалитися.
Цифри, оприлюднені Станіславом Тавлуєм, справді вражають – нематеріальної допомоги було залучено на півмільйона гривень, матеріальної – на 276 тисяч. Волонтери налагодили збір продуктів харчування, засобів гігієни, теплих речей для бійців АТО від трудових колективів Чернігова. У виробничому цеху виготовляють маскувальні сітки, устілки для взуття, вітамінні суміші (кручений мед, калина з цукром, сало з часником).
За словами Геннадія Обушного, з березня по грудень до зони бойових дій на Сході України відправлено близько 300 гуманітарних вантажів. Допомогу Центру відчули на собі 45 військових підрозділів, переважно, добровольчих. Одягу та амуніції, відправленої волонтерами, вистачило б на невеликий батальйон. «Особливі стосунки у нас склалися із снайперською спільнотою, - вразив відвертістю Г. Обушний. – Ми «виростили» двох конструкторів і розробили дві дуже гарні моделі кікімор (маскувального спорядження снайпера). Вони визнані по всьому фронту, як найкращі.
Також розробили та впровадили снайперське розвантаження».
Переселенці з окупованого Криму створили об`єднання «Кримська громада». Завдяки цьому, як зазначила С. Кузіна, 97 родин, що виїхали з півострова, отримали психологічну підтримку, гуманітарну допомогу, були залучені до культурно-просвітницьких заходів.
Надзвичайно активно волонтери Центру піклуються і про родини загиблих бійців АТО: провели великі акції «Єдина родина Чернігівщини» та «Родинне коло Чернігівщини», надають психологічний, юридичний та консультаційний супровід, встановили меморіальні дошки в парку Попудренка та облвійськкоматі, двічі возили дітей на реабілітацію до Латвії тощо.

Добавлено: 25-12-2015, 10:01
0
0

Похожие публикации


Наверх