онлайн казино Украины

Чи спрацюються Атрошенко з Бистровим?

Чи спрацюються Атрошенко з Бистровим?Друге засідання першої сесії міськради Чернігова тривало 5 годин з перервами. Те, чого так чекала громада, сталося – у місті з`явився новий, хай і неповний ще, міськвиконком. Обрано заступників міського голови і навіть секретаря міськради.
Щоправда, останній, а саме Віктор Бистров, уособлює стару владну команду екс-мера Олександра Соколова (донедавна був його заступником). Обрання його, а не Василя Білогури, креатури нового очільника міста Владислава Атрошенка, засвідчило: розклад сил у міськраді нового скликання змінився не настільки кардинально, як дехто очікував. Вочевидь, за таких умов міському голові не буде легко втілювати програму, з якою йшов на вибори.
Пов`язані з цим запитання ми адресували В. Атрошенку вже по завершенню сесійного засідання.
— Чи спрацюєтеся ви із новим секретарем міськради?
— Я спрацююся з будь-ким, хто б не був би обраним на посаду секретаря. Звісно, мені було б зручніше працювати з людиною, яку я знаю багато років, яка була моїм помічником. Мені не відомо, чому “Демальянс” не підтримав кандидатуру Білогури. Але оскільки є письмові заяви депутатів про підтримку кандидатури Бистрова, я міг би оголосити перерву і зупинити сесію. Проте, вважаю, що так робити задля громади не потрібно. Запропоновано Бистрова — буде працювати Бистров. Не буде справлятися, погано працюватиме — це буде інша історія, це буде його відповідальність, це буде причина для переобрання секретаря. Поки цих підстав немає. Депутати обрали — хай працює.
— За вашого попередника сесії або проводилися швидко, або зривалися. Сьогодні, напевно, був рекорд за кількістю перерв. Довге проведення сесій стане традицією?
— Вважаю, що сьогоднішня сесія була результативною. Перерви були необхідні для того, аби ми мали час для діалогу та консультації з усіма фракціями задля того, щоб продовження засідання було результативним. В кінцевому рахунку, порядок денний пройдено, всі питання підтримано.
— Якого найбільшого спільника ви бачите з іншої політичної сили?
— Найбільший спільник — це чернігівська громада. Я бачу в перспективі, що маю працювати однаково з представниками усіх політичних партій. В разі незнаходження консенсусу, якщо буде складатися арифметика голосування так, що не буде порозуміння в залі, я буду звертатися до громади. В першу чергу, аби громада впливала на своїх представників і допомагала знаходити цей консенсус в сесійній залі. Я налаштований співпрацювати з усіма фракціями. Я бачу по тим голосуванням, що були, — депутати, в принципі, готові до роботи на благо громади. Час покаже, хто і як буде себе поводити.
Іншої поведінки, аніж зрозумілих, логічних дій, спрямованих на користь громади, я для себе не передбачаю. Тому, вважаю, за цих умов буде успіх.
Записав Станіслав Клопот

Добавлено: 14-12-2015, 09:54
0
0

Похожие публикации


Наверх