онлайн казино Украины

Демальянс не підтримує жодного з кандидатів у мери Чернігова

Демальянс не підтримує жодного з кандидатів у мери ЧерніговаЧернігів – єдиний обласний центр, де представники партії Демальянс подолали 5-відсотковий бар`єр і пройшли до міської та районних рад. Таку майже сенсаційну новину повідомив у дискусійному клубі «Експертна думка» голова політичної сили Василь Гацько та голова її обласного осередку Ігор Андрійченко.
За словами першого, чернігівці «з відгуком зреагували» на політичну пропозицію Демальянсу і обрали до мерії 9 депутатів від цієї партії до Чернігівської міської, Деснянської та Новозаводської рад. «Для нас це велика честь, а для хлопців і дівчат, які представлятимуть інтереси чернігівців, ще й великий виклик. Гадаю, вони впораються», - не приховував свого задоволення В. Гацько.
Він мусив визнати, що це результат «системної роботи чернігівського Демальянсу в місті» впродовж багатьох років. На порядок кращі показники політична сила показала у невеликих містах низки областей. «Загальний висновок такий: чим більше місто, тим більший фактор грошей, - констатував голова партії. – У меншому можна ніжками походити, з людьми поговорити. Там шансів на успіх є набагато більше».
Один з найкращих показників у Демальянсу і в категорії «бюджет-результат». Наприклад, на кампанію виборів до Київради та мера столиці було витрачено менше, ніж 50 тисяч доларів. Решта конкурентів на один лише виборчий округ «викидали» в рази більше. В. Гацько навів приклад лідера УКРОПу Геннадія Корбана, який балотувався на посаду Київського міського голови. «У Києві він був не такий щедрий, як у Чернігові де, за деякими оцінками, витратив близько 9 мільйонів доларів. У столиці – близько 5. Попри це, він та його однопартійці до Київради не потрапили», - повідомив він.
Андрійченко назвав суму, яку витратив Демальянс на виборах у Чернігові – 120 тисяч гривень, а разом з окремими кандидатами – 250 тисяч. Тобто, кожен голос виборців з набраних 5 тисяч обійшовся у 50 гривень, а кожен депутатський мандат з 9 – у 28 тисяч.
Голова обласного осередку розвіяв надії та сподівання багатьох колег, експертів та виборців - у другому турі Демальянс не підтримує жодного з кандидатів у мери Чернігова. Пояснення просте: зараз долю міста, на жаль, вирішують гроші, а не ідеї. «Олександр Соколов вже проявив себе у всій красі та підходах, роздаючи 20 мільйонів з бюджету. Його опонент брав участь у підкупі чернігівців кандидатом від провладної партії. Мене вибір між цими двома кандидатурами не надихає, оскільки це вже вибір не чернігівців, а вибір мільйонів доларів, витрачених на виборчу кампанію», - резюмував Ігор Андрійченко.

Добавлено: 11-11-2015, 10:03
0
0

Похожие публикации


Наверх