онлайн казино Украины

Позитивне сальдо Чернігівщини у зовнішній торгівлі склало 114 мільйонів доларів США

Позитивне сальдо Чернігівщини у зовнішній торгівлі склало 114 мільйонів доларів СШАЗ початку року експортовано товарів на 292 млн.дол. США, імпортовано – 178 млн.дол. США.
Проти січня–червня минулого року експорт зменшився на 12%, імпорт – на 40%. Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі товарами склало 114 млн.дол. США, повідомило Свободі.ФМ Головне управління статистики у Чернігівській області.
Вагомі експортні поставки здійснювалися до Єгипту, Російської Федерації, Нідерландів, Іспанії та Туреччини. На ці країни припадало 37% загальнообласного експорту та 17% імпорту.
Значним попитом на ринку цих країн користувалися зернові культури, які експортувалися до Іспанії (99,8% загального експорту країни), Єгипту (90%), Нідерландів (86%); папір та картон – до Росії (75%); деревина та вироби з неї – до Туреччини (67%).
З Єгипту в область стовідсотково надійшли цитрусові свіжі або сушені. Основу поставок з Росії становили папір та картон, нафта та продукти її перегонки, вата, алюміній і вироби з нього (72% всього імпорту); з Нідерландів – органічні хімічні сполуки, фольга алюмінієва, білкові речовини (85%); з Іспанії – інші продукти тваринного походження, залишки та відходи харчової промисловості (80%); з Туреччини – тютюнова сировина, котли, машини, синтетичні або штучні штапельні волокна (79%).

Добавлено: 26-08-2015, 09:09
0
0

Похожие публикации


Наверх