онлайн казино Украины

Гриби для смертельний ворогів

Гриби для смертельний ворогівРятувальники попереджають: збирати і купувати гриби можна лише ті, про які добре відомо, що вони їстівні.
Можна купувати гриби тільки у відведених для продажу місцях, а не на стихійних ринках.
Не можна збирати гриби поблизу транспортних магістралей, на промислових пустирях, колишніх смітниках, в хімічно та радіаційна небезпечних зонах.
А радіація?
При можливості перевірте гриби на радіоактивність.
Не збирайте грибів з ушкодженою ніжкою, а також старих, в'ялих, червивих або ослизлих. Не коштуйте сирі гриби на смак. Гриби підлягають кулінарній обробці в день збирання, інакше в них утворюється отрута.
Про це попереджає Галина Карпенко головний інспектор управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Чернігівській області.
Пластинчаті гриби
Щоб запобігти отруєнню грибами, ніколи не збирайте пластинчаті гриби. Отруйні гриби маскуються під них.
Не збирайте "шампіньйони" та "печериці", у яких пластинки нижньої поверхні капелюха гриба білого кольору.
Не куштуйте сирі гриби на смак. Не збирайте гриби, якщо ви не впевнені, що знаєте їх. Перевірте, при можливості, гриби на радіоактивність.
Гарантовано отруйні
Не збирайте невідомих грибів, особливо з циліндричною ніжкою, у основі якої є потовщення "бульба", обрамлене оболонкою. Ще раз перевірте вдома принесені гриби, особливо ті, які збирали діти. Усі сумніви сміливо викидайте.
Значна кількість грибів, які досі вважались їстівними, містять мікродози отруйних речовин. Якщо вживати їх декілька днів підряд - також може статись отруєння.

Добавлено: 10-08-2015, 08:50
0
0

Похожие публикации


Наверх