онлайн казино Украины

Вівсянка. Простий рецепт краси

Вівсянка. Простий рецепт краси«Як добре, що я не люблю манну кашу! Адже, якщоб я її любила, мені довелося б її їсти, а я її терпіти не можу! », – говорила Аліса в музичній версії казки Льюїса Керролла« Аліса в країні чудес ». Те ж саме багато жінок готові сказати про вівсянку.

Не поспішайте перефразувати Алісу, дочитайте статтю до кінця і, можливо, ваша думка про цей дивовижний продукт зміниться.

Яка жінка не мріє мати струнку фігуру, здорову шкіру, шовковисте волосся без лупи, міцні зуби і нерви?

При чому тут вівсянка? А при тому, що в вівсяній крупі, а також в вівсяних пластівцях містяться всі необхідні для цього вітаміни і мікроелементи: білки, вуглеводи, калій, фосфор, цинк, фтор, йод, вітамін A, вітаміни групи В, біотин, залізо та ефірні масла.

Завдяки такому багатому вмісту вівсянка прекрасно може замінити будь-яку новомодну дієту, які нерідко, допомагаючи знизити вагу, калічать жіноче здоров’я. Ви можете хоч через день влаштовувати для себе розвантажувальні «вівсяні» дні, не побоюючись при цьому собі нашкодити, а ефект відчуєте вже через кілька тижнів.

Часто причиною надлишкової ваги є уповільнений процес обміну речовин. Завдяки високому вмісту клітковини і протеїнів, які вівсяна каша нормалізує. До того ж вівсянка досить низькокалорійна.

Вівсянка містить унікальні розчинні полісахариди, необхідні для здоров’я шкіри. Біотин корисний для шкіри і запобігає дерматити, а також відповідає за витривалість організму і стан волосся.

Вітаміни групи В відповідають за здоров’я ваших нервів, сприяють міцному сну, а заодно надають оздоровчий вплив на шкіру і волосся.

Ви напевно знаєте, що стан вашої шкіри і волосся багато в чому залежать від здоров’я вашої травної системи. Вівсянка обволікає шлунок ніжною плівкою, що захищає шлунок від шкідливого впливу всяких солінь, копченостей і смаженого.

Вівсянка чистить кишечник, активно виганяючи з нього всі накопичені шлаки, також виводячи з організму токсини і солі важких металів, сприяє відновленню після алкогольної інтоксикації, тютюнопаління.

Має загальнозміцнювальну, тонізуючу, стимулюючу дію, покращує і оновлює склад крові, допомагає знизити рівень загального холестерину, перешкоджає утворенню тромбів, нормалізує обмін речовин, підвищує імунітет, допомагає зберегти розумові здібності і пам’ять до старості.

Ви все ще не любите вівсянку? Чули, що «краса вимагає жертв»? Дійте.

Можливо, на перших порах вам доведеться змушувати себе їсти щоранку вівсяну кашу, але, повірте, через деякий час це ввійде у звичку. Зате спілкування з власним відображенням у дзеркалі буде приносити вам радість на довгі роки. А це того варте!

До речі, значно поліпшити смак вівсяної каші можна за допомогою меду, тертого шоколаду, шматочків соковитих фруктів, чорносливу, кураги, ягід полуниці, малини, вишні, чорниці, смородини. Можна додати в вівсянку трохи лимонного або апельсинового соку. Можна приправити її ваніліном або корицею. Вівсянку можна готувати на молоці, на воді, на бульйоні. Солону, солодку або нейтральну.

Експериментуйте, і ви обов’язково знайдете для себе такий варіант, який будете їсти з превеликим задоволенням, а в один прекрасний день зрозумієте, що любите вівсянку.

Добавлено: 7-09-2012, 10:37
0
0

Похожие публикации


Наверх