онлайн казино Украины

Наскільки «нечесні» кандидати у списках партій?

Наскільки «нечесні» кандидати у списках партій? Аналітики громадського руху ЧЕСНО проаналізували прохідну частину списків 6 партій. Сьогодні в Чернігові представники руху розповідали наскільки нечесними виявилися кандидати в депутати за партійними списками.

Партія регіонів, Об’єднана опозиція «Батьківщина», УДАР, Комуністична партія, «Україна-Вперед» та «Свобода» - списки цих партій в центрі уваги.

На думку аналітиків, саме вони зможуть пройти до парламенту.

Кандидатів оцінювали за 4 критеріями. Нині діючих депутатів, що знову йдуь до Верховної Ради – за 6. Два парламентські критерії: особисте голосування та відвідання засідань і робота в комітетах. Проаналізовано 430 кандидатів. Загальну кількість та представників партій визначили за результатами соціологічних досліджень та враховуючи, що частина кандидатів займе адміністративні посади. Тому кандидати, нижчі у списку за прохідну лінію, зможуть піднятися вище, - зазначили представники руху.

За їх словами аналізували списки 73 аналітики, 10 юристів та 26 регіональних представників. Щодо самих списків, то нечесних кандидатів, що порушили хоча б один критерій, то вони є у всіх партіях. Але є навіть «тенденції порушень». Коли у партії найбільше порушників одного критерію. У Партії регіонів, наприклад, 94 кандидати мають «непрозорість витрат», тобто живуть не у відповідності з задекларованими у податковій доходами.

Лідери партій також не лишилися поза увагою аналітиків. Партія регіонів, Комуністична партія, «Україна-Вперед» та «Свобода» - їх очільники мають невідповідності критеріям ЧЕСНО.



Аналітики також зазначають, деякі кандидати попрацювали над «зачищенням» інформації про себе в інтернеті та навіть в газетах. Вони наголосили, що підшивки газет в бібліотеках інколи не мають по півномеру або сторінок, на яких була інформація про політиків.

Партії мали можливість ознайомитися з інформацією з приводу кандидатів у депутати за їхніми партійними списками. Також подати апеляції у разі не згоди і надати інформацію на спростування.

Похожие публикации


Наверх