онлайн казино Украины

Склад окружкомів формуватимуть аутсайдери – "Опора"

Склад окружкомів формуватимуть аутсайдери – "Опора"Жеребкування щодо включення кандидатур до складу окружкомів призвело до несправедливого та непропорційного представництва в них переважно аутсайдерів виборів.

Про це заявляє громадянська мережа "Опора".

За результатами жеребкування лише 19 політичних партій отримали представництво у ОВК. В усіх без винятку 225 окружних виборчих комісіях отримали квоту партії "Молодь до влади", "Русь – єдина", Народно-трудовий союз України, "Братство", Українська партія "Зелена планета".

Лише 5 з 19 цих суб’єктів виборчого процесу висунули своїх кандидатів списком. Усі інші партії обмежились висуненням кандидатів у окремих одномандатних виборчих округах.

Серед тих партій, які отримали представництво в усіх 225 ОВК, лише дві висунули більше, ніж 3-х кандидатів на виборах.

"Разове жеребкування по усім окружним виборчим комісіям створило умови, коли найбільше в них представництво отримали партії, що висунули мінімальну кількість кандидатів на виборах та не ведуть активної передвиборчої кампанії", - йдеться в повідомленні.

"Опора" зазначає, що процедура жеребкування, яка була відтворена на цих виборах, суттєво відрізняється від практик парламентських кампаній 1998-2006 років, коли жеребкування організовувалось щодо кожної окружної виборчої комісії окремо, що забезпечувало дотримання принципу рівності можливостей політичних партій та кандидатів.

Як повідомлялося, за результатами жеребкування, до складу 225 окружних виборчих комісій не буде включено жодного представника від партії "УДАР Віталія Кличка" та ВО "Свобода".

Похожие публикации


Наверх