онлайн казино Украины

Студент з Донецька розробив дивовижний прилад

Студент з Донецька розробив дивовижний прилад Винахід 21-річного Володимира Гранковського справив справжній фурор на виставці "Індустрія інформаційних технологій", який зараз проходить в Донецьку.

П'ятикурсник "системного програмування" Донецького національного технічного університету розробив пристрій, за допомогою якого можна подумки керувати іграшковою гоночною машинкою.

Володимир невтомно демонструє свій "фокус" численним відвідувачам форуму. Хлопець на секунду замислюється, і міні-болід раптом починає їхати сам по собі - спершу вперед, повертає праворуч, потім вліво.

— Власне ідея такого пристрою прийшла мені в голову роки 2 тому, ще через рік я зайнявся її реалізацією, — розповідає студент-винахідник. — Суть проста — у мене на голові закріплені датчики, які вимірюють слабкі електричні імпульси, які відображають роботу мого мозку. По датчиках через спеціальну коробочку з радіопередавачем всередині (висить у мене на шиї) вони потрапляють в комп'ютер, де програма, яку я розробив, перетворює за спеціальними шаблонами імпульси в сигнал і передає команду машинці. Поки-що вона знає 3 команди - "вправо-вліво-вперед". Для кожної є певний невербальний шаблон. Тобто коли я хочу передати команду «вправо, я уявляю що-небудь, що рухається вправо, і машинка повторює це.

Добавлено: 21-09-2012, 12:11
0
0

Похожие публикации


Наверх