онлайн казино Украины

Google звинуватила Nokia і Microsoft у створенні тролів

Google звинуватила Nokia і Microsoft у створенні тролівКомпанія Google подала проти компаній Nokia та Microsoft позови в антимонопольні органи Європейського союзу. Невдоволення у Google викликала угода Microsoft і Nokia з канадською компанією Mosaid Technologies.

Альянс передав Mosaid права на дві тисячі своїх патентів і патентних заявок; угода була укладена в 2011 році. У Mosaid Technologies при цьому немає власних розробок; компанія займається лише питаннями торгівлі патентами і захисту прав на інтелектуальну власність. Через це Google назвала Mosaid "патентним тролем".

Google побоюється, що Mosaid задіє отримані патенти в позовах проти виробників пристроїв на Android. На думку компанії, це може привести до зростання цін на телефони, а також до того, що виробники під страхом юридичного переслідування відмовляться від Android на користь Windows Phone.

"Nokia і Microsoft вступили у змову з метою підняти ціни на мобільні пристрої. Вони створюють "патентних тролів", попри обіцянки, які вони дали раніше", — йдеться у заяві Google.

Представники Nokia поки не прокоментували ситуацію, в той час як представники Microsoft заявили, що Google теж була помічена в утриманні прав на "важливі" патенти.

"Google скаржиться на монополію в індустрії смартфонів, а сама контролює понад 95% ринку мобільного пошуку і реклами", — йдеться в заяві.

  • 0
Добавлено: 1-06-2012, 21:06
0
266

Похожие публикации


Наверх