Професійні фени: відмінні параметри та функціонал

 

Одна з категорій фенів – це професійні моделі, які використовуються у салонах краси відповідними фахівцями. Без цієї техніки просто не обійтися, адже необхідно зробити укладання, підготувати потрібну зачіску і загалом висушити волосся за короткий термін. Потужні професійні фени працюють у різних режимах, тому не просто висушують волосся, а й створюють певний образ та форму локонів.

Усі моделі розробляються з урахуванням правил та норм ергономіки. Комфортна ручка та мінімальна вага не створюватимуть дискомфорту при тривалому використанні. Також професійні фени оснащуються великим набором насадок. З їхньою допомогою вдасться створити різної форми та довжини локони, а також підготувати основу для конкретного стилю.

Особливості професійних фенів

Однією з особливостей фенів для професіоналів є наявність AC-мотор змінного струму. Він не перегрівається і може працювати тривалий час, розрахований на часте включення. Якщо порівнювати з мотором DC, перший варіант витривалий і довговічний. Додатково новий двигун має підвищену потужність у наступних діапазонах:

  • до 1400 Вт;
  • від 1500 до 1900 Вт;
  • від 2000 Вт.

Чим потужніший пристрій, тим швидше пройде сушіння волосся. Саме тому жінки зауважують, що в салоні краси укладання займе 5-10 хвилин, а в домашніх умовах близько 15-20 хвилин. Додатково дорогі професійні фени оснащуються керамічним нагрівачем. Він безпечний, створює рівномірне нагрівання, а також відрізняється тривалим терміном експлуатації.

Переваги фенів

Очевидні плюси таких моделей можна позначити так:

  • автоматичне змотування шнура;
  • зручна ергономічна ручка із покриттям soft touch;
  • зняття статичного заряду;
  • поворот шнура на 360 градусів;
  • знижений рівень шуму;
  • петля для підвішування;
  • знімний наконечник та багато іншого.

Витрати на покупку таких моделей будуть виправдані, тому що фен у такому разі прослужить не один рік. Професійні моделі можна вибирати й у разі домашнього використання.

Насадки для фена

Додатково використовувати стайлінг не потрібно, тому що підійде професійний фен із великою кількістю насадок. Серед варіантів слід виділити такі рішення:

  1. Концентратор. Звичайний наконечник, що має звуження та використовується для стандартного сушіння волосся;
  2. Дифузор. Створюється ілюзія завивки, плоска і широка насадка, має шипи, щоб підкручувати пасма;
  3. Бережне сушіння. Спеціальна насадка у вигляді кільця, щоб розсіювати потік і тим самим створювати щадний вплив на волосся. Відмінне рішення для чутливої шкіри голови та ламкого волосся;
  4. Насадка у вигляді гака. Така пропозиція є тільки у фенів Dyson, щоб перетворювати неслухняне волосся на справжні локони.

Додатково є насадки у вигляді щіток, які іноді застосовуються у вигляді гребінця. Всі вони легко встановлюються та знімаються, що гарантує комфортні умови для роботи з професійним феном.

Як обслуговувати фен?

Особливих рекомендацій та правил немає, але ключова порада – виключити перегрів. Навіть професійні моделі можуть перегріватись. Іноді потрібно очищати обидві сторони фена від пилу і зайвого волосся.

Похожие публикации


Наверх