онлайн казино Украины

Інтер’єрна фарба для стін та стель

 

Простим, швидким та фінансово доступним способом оновлення інтер'єру є фарбування. Комбінуючи кольори та фактуру легко надати оригінальний вигляд будь-якому приміщенню. Будівельний ринок пропонує величезну кількість фарб для стін і стель, але знайти оптимальний варіант для конкретних цілей досить складно.

Як вибирати фарби для стін?

Підбираючи склади, доводиться враховувати безліч факторів:

  1. Ступінь блиску: глянсовий, напівглянсовий, матовий, напівматовий або шовковисто-матовий. Від ступеня блиску залежить, наскільки легко відмиватиметься забруднення. Стіни, вкриті глянсовою фарбою, відмити простіше, ніж матові поверхні.
  2. Ступінь білизни є важливим фактором для стельової фарби.
  3. Стійкість до вологи слід враховувати для фарбування стін та стелі у санвузлі, ванній кімнаті або на кухні.
  4. Стійкості до миття. Барвисті склади діляться на п'ять класів: перший клас легко витримує багаторазове вологе прибирання, п'ятий клас передбачає лише сухе чищення.
  5. Покривність впливає на ступінь перекриття попереднього кольору стін. Хороша покривність дозволяє значно економити матеріали та час для проведення оздоблювальних робіт.

Крім особливостей фарб слід врахувати освітленість і розміри приміщення та тип основи, що фарбується. Грамотно підібрана фарба допоможе замаскувати незначні нерівності, ледь помітні шви або дрібні тріщини — це чудовий варіант візуального оновлення поверхонь в старих будинках.

Різновиди фарбувальних складів

 

У каталогах фарби для стін розділені на кілька класів:

  1. Акрилові фарби виготовляються на основі акрилових смол і часто використовуються для обробки приміщень із підвищеною вологістю. Вони не мають запаху, відрізняються низьким ступенем зносу, швидко сохнуть і після висихання створюють на поверхні однорідну щільну вологостійку плівку.
  2. Водоемульсійні або водно дисперсійні фарби відрізняється доступною ціною та практичністю. Створюють стійкі до забруднення поверхні.
  3. Латексні фарби отримують додаванням до водоемульсійних складів екологічних латексних полімерів. Можуть використовуватися для обробки громадських приміщень та житлових кімнат. Після повного висихання утворюють стійкі до вологи та механічних пошкоджень поверхні та відрізняється широким вибором колірних рішень.
  4. Декоративні фарби для стін залежно від модифікації можуть містити у своєму складі мікросфери, кварцовий пісок різних фракцій, шматочки мармуру, кам'яну пудру або пластівці — це дозволяє надати поверхні фактурності.
  5. Масляні фарби мають не приємний запах, довго сохнуть, але відрізняються доступною ціною, багатою палітрою кольорів і високим ступенем зносостійкості.

Купуючи фарбу важливо враховувати тип і стан поверхні, що фарбується. Кожен тип стін в залежності от використаних в будівництві матеріалів та попередніх обробок вимагає покриття різними по складу фарбами. Для оптимального вибору бажано проконсультуватися з виробниками фарби або фахівцями з проведення оздоблювальних робіт.

Вибір фарб на https://decoratorskyi.com/farba

Похожие публикации


Наверх