онлайн казино Украины

Венглинський: Алієв одразу став лідером "Дніпра"

Венглинський: Алієв одразу став лідером "Дніпра"Старт "Дніпра" в національному чемпіонаті 2012-2013 років змусив скептиків змінити свою точку зору. Зараз уже не чути нищівної критики на адресу Хуанде Рамоса. А ще півроку тому іспанця чимало фахівців називали заледве не аферистом. Зараз же експерти співають "дніпрянам" дифірамби, мовляв команда готова боротися за Лігу чемпіонів.

Одним із критиків Хуанде Рамоса свого часу був екс-гравець "Дніпра" та національної збірної України Олег Венглинський. "Футбол 24" попросив експерта тепер поділитися враженнями від гри своєї колишньої команди.

- Олеже, ви до якого табору зараз належите – тих хто продовжує критикувати гру "Дніпра" чи її симпатиків?

- До другого, тобто до тих, хто вірить в теперішнє "Дніпро". Команда, справді, не погано почала чемпіонат, показала, що знаходиться в доброму стані. Думаю, "Дніпро" буде боротися за місце в Лізі чемпіонів. Для цього в клубу усе є – комплектація, інфраструктура, стадіон і, щонайголовніше, з’явилася гра, яка не може не подобатися. "Дніпряни" грають у видовищний, цікавий футбол. Давно такої гри "Дніпро" не показував. Хоча, помітно,що є проблеми в обороні. Це показала гра зі "Слованом" в Лізі Європи та останній матч в Прем’єр-лізі проти "Волині". В захисті, очевидно, не усе гладко, і якщо суперник починає тиснути, виникають проблеми, особливо в центрі оборони. Так було зі "Слованом". Як тільки чехи почали тиснути в нападі, оборонці "Дніпра" стали помилятися. Але це поправимо, можна виправити.
Дніпропетровці показують швидкісний футбол, націлену на атаку гру. Мені це імпонує і дуже подобається. Завдяки чому це сталося? Завдяки тому, що окремі футболісти дуже додали у порівняні із минулим сезоном. В першу чергу маю на увазі Джуліано, який показує зовсім інший футбол. Дуже додав Зозуля. Роман уже адаптувався, наставник йому довіряє, а грати в футбол він вміє, добре навчений у "динамівській" школі. Коноплянка змужнів, додає. Причому додає не тільки у бажанні, а й в майстерності. Тому ось такі метаморфози в грі "Дніпра" відбулися.

- Ще рік тому було багато критики на адресу Хуанде Рамоса, зокрема ви скептично оцінювали зроблену роботу, як і перспективу в цілому іспанця в "Дніпрі". Визнаєте свою помилку?

- "Дніпро" постійно купує якісних гравців. Ось візьміть останній трансфер - Алієв, який не підходив "Динамо". Олександр у "Дніпрі" заграв у зовсім інший футбол, помітно, що він за малий проміжок часу стає лідером команди.
Взагалі, ратую за те, аби в наших клубах працювали українські фахівці. А так, "Дніпро" додав, значить у цьому заслуга Рамоса, він же є наставником.

- Олеже, як оціните перспективу "Дніпра" у матчі-віповідді зі "Слованом"? Це прикра випадковість те, що відбулося після перерви у першій грі?

- Випадковістю може бути один гол, а "Дніпро" пропустило два. Взагалі, те що сталося після перерви – неприємно. По тій грі "Дніпро" повинен був вигравати доволі впевнено, спокійно довести справу до перемоги. Мабуть, злий жарт зіграла самозаспокоєність "дніпрян". Схоже, чехи при рахунку 0:2 зрозуміли, що їм нічого втрачати, трохи додали, більше почали працювати на атаку, ввімкнули швидкості. До цього "Дніпро" виявився не готовим. Але нічого страшного, що все так закінчилося. Все таки 2:2 на виїзді – не є катастрофою, а є хорошим підґрунтям перед матчем-віповіддю. Я ні на секунду не сумніваюся у тому, що "Дніпро" пройде далі. Даю 99 %, що дніпропетровці пройдуть чехів. Тим паче, що вони гратимуть удома, при своїх уболівальниках. Думаю, "Дніпро" врахує свої помилки і зробить правильні висновки. Безперечно, погано те, що дніпропетровці дозволили чехам відчути те, що з ними можна грати. Це насторожує. Як сказав один український футболіст зі "Слована", вони спершу подумали, що з ними "Барселона" грає. Але потім зрозуміли, що з цим суперником можна грати. Тепер "Слован" може розправити крила.

- Ризикнете спрогнозувати, як завершиться гра "Дніпро" - "Слован"?

- Думаю, з рахунком 3:0 на користь "Дніпра".

Добавлено: 29-08-2012, 13:05
0
0

Похожие публикации


Наверх