онлайн казино Украины

Кучеров: Однозначним фаворитом є "Динамо"

Кучеров: Однозначним фаворитом є "Динамо"З Павлом Кучеровим інтерв’ю було заплановано на тему протистояння розіграшу Ліги чемпіонів між "Динамо" та "Фейєноордом". Павло Володимирович багато років працював у Голландії, а тому дуже добре підходив на роль експерта. Втім, останні події у житті Кучерова зумовили початок розмови із іншої теми – відставки наставника із поста головного тренера "Карпат".

- Павло Володимирович, вас з "Карпатами" тепер нічого не пов’язує?

- Думаю, так. Мій контракт із "Карпатами ще не закінчився. Але керівництво клубу вирішило взяти іншого тренера і тепер я не керую, не відповідаю за першу команду.

- Пропозицій зайняти інший пост в системі клубу вам не надходили?

- Як на мене, такі можливості уже вичерпані. Раніше були періоди, коли я допомагав дублюючому складу, дитячим командам "Карпат". Як на мене, повертатися до цього вдруге чи втретє є недоречним. Потрібно ставити крапку і йти далі своїм шляхом без "Карпат".

- Куди поїдете зі Львова?

- Подивимося. В першу чергу, поїду до сім’ї в Голландію. Потрібно спершу відпочити, бо цей рік був дуже інтенсивним. Було багато для мене позитивних речей. Адже будь-яка робота в такому режимі завжди приносить досвід. Виходячи із наших можливостей, думаю, у нас було не мало позитивних моментів. Якби це не дивно звучить, але так воно і є. Маю на увазі, що зважаючи на можливості клубу, були і позитивні речі. Безперечно, цей досвід мені буде корисним, а тепер треба йти далі. У майбутньому зможу швидше реалізувати свої плани по отриманню позитивного результату.

Стосовно "Карпат", то абсолютно щиро кажу: якщо хтось зможе змінити ситуацію в команді і вона гратиме по-іншому, то я буду дуже радим. З радістю гляну на цю людину і що вона зробила такого, чого не зробив я.

- А що у вас не вийшло в "Карпатах"? Чому команда у трьох матчах із не найсильнішими суперниками здобула тільки одне очко?

- Не можу сказати, що не вдалося. Безперечно, у трьох матчах одне очко – це мало. Але це не нуль очок і "Карпати" зараз на 13-му місці. Хотілося б, звісно, щоби залікових балів було більше. По цьому питанню не раз висловлював свою позицію, тому, думаю, немає сенсу вкотре повторюватися. Вважаю, що в цій ситуації я був, як тренер, безсилим.

- Павло Володимирович, ви все-таки поясніть, будь-ласка, причини своєї безсилості?

- Усі ж реально дивляться на речі і бачать такі команди, як донецький "Металург" (в якого зараз нуль очок), київський "Арсенал", сімферопольську "Таврію, луцьку "Волинь", з якою ми грали. За дубль лучан проти нашого грало семеро футболістів із першого складу, а в основі вийшло п’ятеро новобранців. І подивіться на "Карпати". Думаю, ви усе самі повинні розуміти і робити якість висновки.

- Кажуть, що в "Карпатах" зараз поганий мікроклімат. Це правда?

- Мені здається, що так говорять через те, що ми невдало зіграли із "Іллічівцем" і погано виглядали із "Ворсклою". Коли футболіст робить результат, коли у нього багато чого виходить на полі, він по-іншому виглядає і можна говорити про інший мікроклімат. Інше питання, якщо команда упродовж півтора чи двох років мучиться сама із собою зі всіма витікаючими наслідками, звісно можна про щось говорити. Ми провели дуже хороші збори, ми виграли усі чотири спаринги. Але це інші ігри, товариські. А зараз, коли ми зіштовхнулися з цією проблемою, то з’явився, скажімо так, не той спортивний настрій. А може в когось виникли інші якісь проблеми. Це уже питання до самих футболістів.

Взагалі, не знаю, що ви маєте на увазі під словом мікроклімат. Запевняю, у нас був добре поставлений тренувальний процес, хлопці усе дуже добре виконували. Може, це не правильно так говорити, але у цьому плані у нас була ситуація краща, ніж у "Ворскли". Але у полтавчан є кілька виконавців, які вирішили долю матчу. А в нас таких виконавців, на жаль, не достатньо.

- Вирушаючи у Полтаву, ви знали, що цей матч може бути останнім для вас на посту наставника "Карпат"?

- Про це не думав, зосереджувався тільки на роботі. Для мене було важливим, витиснути максимум із футболістів у цій грі.

- Павло Володимирович давайте перейдемо до теми матчу "Динамо" - "Фейєноорд"…

- Добре, без проблем. Хочу сказати, що чотири роки тому привозив у клуб, в якому працював "Віллем-2" Брауна Ідейє. Він тоді був дуже молодим, виступав на чемпіонаті світу в Канаді. "Фейєноорд" його не взяв, оскільки не побачив перспективи. Потім я його взяв у "Віллем-2", де він тренувався упродовж семи днів. Вмовляв керівництво його взяти, переконував у тому, що Ідейє може забивати голи. Хоча у нього були проблеми із розумінням позиційної гри, технікою, ударом. Це ж зрозуміло, він нігерієць, у його країні не проходять такої школи, як у Європі. Але Браун був націлений на гол, мав хороший удар головою, міг прийняти несподіване рішення. Після "Віллема-2" Ідейє поїхав у Швейцарію. Там непогано себе проявив. Потім переїхав в Францію. "Динамо", в результаті, придбало Брауна за суму вдесятеро більшу, чим потрібно було сплатити тоді, коли він був 19-річним у "Віллемі-2". Гра "Динамо" - "Фейєноорд" у мене асоціюється із Ідейє. Він ж гратиме проти клубу, який не розгледів у ньому перспективного футболіста.

- Хто фаворит у цій грі?

- Однозначно, "Динамо". Кияни виглядають краще по підбору футболістів. В українській команді більше досвідчених виконавців, які володіють кращими індивідуальними якостями, ніж у "Фейєноорді". Крім того, голландці втратили кілька гравців, які спричинили успіх команди в минулому сезоні. Зокрема, вони втратили Гвідетті. Якби не його бомбардирські якості, то "Фейєноорду" було би важко посісти друге місце в чемпіонаті. Він же забив 20 голів у 23 іграх. В "Астон Віллу" перейшов Рон Влаар, який упродовж останніх 2 років грає за національну збірну Голландії. Для "Фейєноорда" це дуже великі втрати. У них команда молода і зараз має кадрові проблеми. Особливо гостро стоїть питання із центральним нападником. Голландці у Києві можуть зіграти із двома форвардами. Куман, цілком ймовірно, змінить тактику і гратиме 4-4-2 або 4-5-1. Так само їм потрібно знайти заміну Влаару. Тож, у "Фейноорда" достатньо не проста ситуація. Не забувайте, що в голландців можуть виникнути проблеми із ігровим ритмом, адже у них чемпіонат ще не почався. У "Динамо" взагалі значно більше плюсів, кияни повинні добитися позитивного результату.

- Бюджет "Фейєноорда" суттєво менший, ніж у "Динамо"?

- Думаю, суттєво. Подивіться кого за останні два місяці придбало "Динамо", а що сталося у кадровому плані із "Фейєноордом". Висновок сам напрошується – у "Динамо" зовсім інші можливості по придбанні футболістів. Тим паче, що голландці в останні роки мають фінансові проблеми, мабуть, тому і змушенні віддавати своїх провідних футболістів.

- Що скажете про Рональда Кумана, як про тренера?

- Не можу сказати, що цей тренер вирізняється якимось специфічним почерком. У нього в одних командах виходили краще, в інших гірше. Від "Фейєноорда" ніхто не очікував, що ця команда посяде друге місце в чемпіонаті. Все-таки колектив підібрався дуже молодий. Я, як тренер, пов’язую цей успіх із тим, що вони вгадали із нападником – взяли в "Ман Сіті" в оренду Гвідетті. Кілька молодих футболістів, своїх вихованців підсилили першу команду. Команді було нічого втрачати, адже не мала жодної відповідальності. Вони непогано почали, а коли команда розпочинає сезон із 5-6 перемог, то футболісти відчувають впевненість у собі. Взагалі, "Фейєноорд" провів сезон рівно.

- Ризикнете спрогнозувати рахунок?

- Думаю, "Динамо" виграє з рахунком 2:0.

Добавлено: 31-07-2012, 13:28
0
0

Похожие публикации


Наверх