онлайн казино Украины

Шовковський: Це провальний сезон для "Динамо"

Шовковський: Це провальний сезон для "Динамо"Капітан київського "Динамо" Олександр Шовковський розповів про наболіле.

- Для мене ЄВРО-2012 вже закінчився, навіть не знаю, де буду його дивитися. Швидше за все, в Німеччині на реабілітації. Чемпіонат чеміонатом, але є й свої завдання - підготуватися, відновити сили для того, щоб якомога швидше повернутися на поле.

- Як команда буде виходити з цієї психологічної ями?

- Почекайте, про що Ви зараз?

- Про те, що Ви програли чемпіонат...

- Я вже через це пройшов. Переживати мені ніколи, я повинен думати про своє майбутнє. Я повинен пройти без ускладнень весь цей період і дивитися вперед. Який сенс в тому, щоб переживати? Якщо переживати з приводу подій, які вже відбулися, позбавляєш себе шансу на краще майбутнє. Філософський підхід тут допомагає, хоча легше від цього не стає.

- Чим Ви зараз зазвичай займаєтеся?

- Більше часу проводжу із сім'єю. При цьому є певні медичні процедури, приписи, які я повинен виконувати. Іноді сам, іноді під наглядом лікарів.

- Як Ви оцінюєте сезон в цілому?

- Сезон провальний.

- Що сказали з цього приводу тренер і президент?

- Думаю, що по гарячих слідах ніхто нічого говорити не буде, але правильно було зважено проаналізувати все те, що відбувалося по ходу сезону, що вийшло, що не вийшло, загострити увагу на дисципліні, на відсутності характеру, на відсутності лідерів, які могли б взяти гру на себе у випадку невдалого ходу матчу. Є багато моментів, на які варто звернути увагу як президенту, так і головному тренеру.

- Лідера не вистачає в команді?

- Лідера не вистачає на футбольному полі. Можна купити будь-якого гравця, але не факт, що він стане лідером.

- Ваша травма позначилася на психологічному стані Ваших партнерів?

- Що стосується моїх колег воротарів, то Максим відіграв здорово. У тому епізоді, в якому він отримав червону картку, у нього було два варіанти рішення - виходити чи залишатися в воротах, він сіпнувся, зупинився, але в кінцевому підсумку пішов. Це і зіграло з ним злий жарт і з командою, відповідно, теж. Це досвід, який в такому юному віці придбати неможливо.

Потрібно набити ґулі, зробити свої помилки, після чого розумієш, що навіть якщо рішення спочатку неправильне, ти вже не маєш права коливатися. Потрібно діяти до кінця. З часом вміння приймати рішення протягом часток секунд прийде. Ми працюємо над цим в тренувальному процесі, і Максим значно зріс порівняно з тим часом, коли він тільки прийшов. У нього велике майбутнє, але все залежить від того, наскільки він зможе реалізувати свій потенціал.

- Максим гідний того, щоб зіграти на ЄВРО?

- Я свою думку залишу при собі. Є головний тренер, і ставити під сумнів його вибір я не хочу. Ситуація складна: вибули відразу три основних воротаря, і йому доводиться шукати альтернативні варіанти. Я йому не заздрю. Він запропонував поїхати разом з командою на збір до Туреччини, але я відмовився, щоб не бути тягарем.

- Але Федоров ж їздив в такій ситуації?

- Він їздив на чемпіонат світу.

- А на ЄВРО поїдете?

- Ні. Я буду відновлюватися після операції. Це набагато важливіше для мене.

- У Вас ще залишилося бажання грати?

- Ви про це дізнаєтеся. У мене є бажання, які в шоці від моїх можливостей, але не всі мої можливості втілюються в життя.

- Чи є шанс, що Ви зіграєте на ЧС-2014?

- Я знаю точно, неможливе можливо. Давайте не будемо про це говорити. Хочеш розсмішити Бога - розкажи йому про свої плани на завтра.

- Який загальний план відновлення?

- Шість тижнів в цій пов'язці, два тижні реабілітації в Німеччині, потім вже буду тут - в цілому воно займе 3-3,5 місяці. Душею я буду з командою, але тілом на реабілітації.

  • 0
Добавлено: 11-05-2012, 14:18
0
340

Похожие публикации


Наверх