онлайн казино Украины

Паляниця: Хотілося б почути думку Колліни щодо вилучення Гармаша

Паляниця: Хотілося б почути думку Колліни щодо вилучення ГармашаОдразу два протистояння донецьких та захiдноукраїнських футбольних команд подарувало уболiвальникам жеребкування Кубку України. У пiвфiналi "Металург" прийматиме "Карпати", а "Волинь" - "Шахтар". Про це та інше кореспондент сайту "Футбол24" поговорив з Олександром Паляницею, вiдомим в минулому футболiстом.

- Проаналiзуйте, будь ласка, чвертьфiнальнi матчi...

- Почну з "Карпат". Вони нарештi хоч трохи приємно здивували. Рух вперед ми побачили. Все було, як колись. Масованi атаки, бажання перемогти. Ну, i багато помилок. Їх львiв'яни зараз позбутися не можуть. Щодо перемоги "Шахтаря", то вона була важкою. Мiй колега Iван Гецко сказав, що його розчарували хлопцi, якi сидять на лавi запасних у "Шахтарi". У таких матчах вони мають гризти землю, щоб довести профпридатнiсть. А вони мало не осоромилися, бо могли й не виграти у першолiгового "Металурга".

- Ще два поєдинки проходили аж 120 хвилин, а не 90...

- Так, можливо донецький "Металург" не награв на перемогу, але щастить сильнiшим. Особливо рiвною була гра "Волинь" - "Арсенал". Браво Майкону. Вiн забив важливий гол. Довiв, що справдi хороший нападник. Такий собi Лiонель Мессi чемпiонату України. Майкон мiг забити ще удруге.

- Гравець "Арсенала" Максим Шацьких висловився, що його команда "просидiла 120 хвилин на чужих воротах"...

- Я б так не сказав. "Волинь" також чудово грала. Так, луччани вiдiйшли на свою територiю i дiяли на контратаках. Але ж така гра другим номером вже давно притаманна для "Волинi" у матчах на виїздi. У цьому немає нiчого дивного. Така тактика приносить плоди.

- Як вам рiшення арбiтра повторити удар з 11-метрової позначки?

- Нi, про суддiв не хочу говорити. В Українi є кому про це говорити.

- Вас же не оштрафують...

- Нi, не оштрафують, бо я зараз поза футболом. Живу собi спокiйно в Житомирi. Щодо суддiв, то менi просто цiкаво почути думку П'єрлуїджi
Коллiни з приводу вилучення Дениса Гармаша. Чомусь iталiєць мовчить. А ми хочемо почути вердикт. Якщо Коллiна скаже, що суддя зробив усе правильно, то я не знатиму, кому вiрити i чи варто взагалi вчити правила i їх дотримуватися. Футбольнi правила пишуться пiд окремi поєдинки.

- Повертаючись до рiшення суддi матчу "Арсенал" - "Волинь"... Чи погоджуєтеся, що реферi реваншувався за те, що взагалi призначав цей
пенальтi?

- Погоджуюся. Якби вiн зарахував гол Максима Шацьких, то отримав би низьку оцiнку. Чому? Бо ця помилка вiдчутно вплинула б на результат. Можливо, суддя вiдчув, що дав маху. Може, асистенти пiдказали про помилку. Свою провину реферi вiдчув. Це однозначно. Якщо дiяти так само, то треба не зараховувати всi голи, якi забиваються з пенальтi. То воротар ранiше вибiжить, то гравцi ранiше стартують в штрафний майданчик.

- Гаразд, ставимо крапку з чвертьфiналами i переходимо до майбутнiх матчiв 1/2 фiналу. Буде донецький фiнал?

- Побачимо. "Волинь" та "Карпати" мають високi шанси пробитися у фiнал Кубку. Захiдняки виграють, якщо вийдуть на поле з вiдповiдним настроєм. Мотивацiя величезна. Одна перемога - i ти в Лiзi Європи. До того ж, "Волинь" ще нiколи не була у фiналi Кубку. Дем'яненко вмiє вигравати кубковi матчi. Свiжий приклад - трiумф в Азiї. "Шахтар" також звик все вигравати. Певен, Луческу привезе до Луцька основу. Все одно гiрникам буде важко, бо "Волинь" вже вирiшила всi свої питання в чемпiонатi. Ну, а "Карпати" отримали великий шанс вiддати уболiвальникам борг за тi всi нервовi стреси, якi вони пережили цiєї весни.

- Ви бiльше переваги вiддаєте "Карпатам" i "Волинi"...

- Вони виграють, якщо покажуть характер i волю до перемоги.

- Що для "Карпат" важливiше: Лiга Європи чи Прем'єр-лiга?

- Безумовно, що Прем'єр-лiга. Вони повиннi лишитися. Це не обговорюється. А щоб компенсувати уболiвальникам провальний сезон, мають пробитися в єврокубки. Ну, не може такий клуб, таке мiсто, такi уболiвальники грати в першiй лiзi! Нехай пробачать мене фани "Олександрiї" чи "Оболонi". Ну, мусять "Карпати" бути в елiтi! Принаймнi, я за них уболiваю.

- Ви назвали двi команди, якi понизяться в класi?

- "Зоря", мабуть, залишиться. За збереження прописки боротимуться три команди: "Карпати", "Оболонь" та "Олександрiя". Хочу, щоб iз цiєї бiди
вибралися львiв'яни.

- Якщо ж ваша мрiя не здiйсниться i якщо "Карпати" таки вилетять, то їхнi футболiсти захочуть лишитися в командi? Єврокубки будуть для них стимулом зостатися?

- Безумовно! Багато чого залежатиме вiд позицiї керiвникiв "Карпат". Вони повиннi зберегти футболiстiв, забезпечити їм належнi фiнансовi умови. Ну, а гравцi все-таки сезон можуть пережити в першiй лiзi. Все-таки вони гратимуть в Лiзi Європи. Та ми задалеко забiгли. "Карпати" ще не вилетiли i ще не пройшли до фiналу Кубку.

- Про дно турнiрної таблицi ми поговорили. А як щодо верхiвки?

- Як на мене, буде "золотий матч". "Динамо" чи "Шахтар"? Спрогнозувати неможливо. Нинi вони рiвнi. Головне, щоб суддi не заваджали футболiстам. А самi гравцi також щоб грали у футбол, а не влаштовували "клоунаду".

- Ви про Олександра Алiєва?

- I не тiльки про Алiєва. У "Шахтарi" є також цiкавi персонажi. Дарiо Срна. Нiбито грає у футбол. А iнодi грає роль артиста. До речi, в Донецьку
вiн також повинен був отримувати жовту картку.

  • 0
Добавлено: 13-04-2012, 14:32
0
160

Похожие публикации


Наверх