онлайн казино Украины

2012 фактів про Євро: Рекорд Клінсмана, Анрі, Гомеша та Шміцера

2012 фактів про Євро: Рекорд Клінсмана, Анрі, Гомеша та ШміцераЩо може бути краще, ніж забити гол на чемпіонаті Європи?

Вразити ворота суперників на двох Євро поспіль! А якщо на трьох? Скільки футболістів зуміли забити на трьох поспіль континентальних першостях? Першим, кому підкорилося це досягнення, став німець Юрген Клінсман.

Один гол форвард записав до свого активу на домашньому турнірі в вісімдесят восьмому, через чотири роки забив іще раз, а на чемпіонському для німців чемпіонаті дев’яносто шостого - аж тричі вразив ворота суперників.

Тоді ж, у Англії, срібні нагороди дісталися чехам. А один із слов’ян - Владімір Шміцер - забив на першому зі своїх Євро. Наступні чемпіонати, у 2000 та 2004 роках, атакувальний хавбек “Ліверпуля” також без голів не покидав.

Всього ж на трьох чемпіонатах поспіль наразі забивали четверо футболістів. Окрім Клінсмана та Шміцера, цей фокус підкорився нападникам Тьєрі Анрі та Нуно Гомешу. Що цікаво - француз і португалець встановлювали власні досягнення паралельно. Розпочали в Бельгії та Голландії на зламі століть. Завершили чотири роки тому в Австрії та Швейцарії.

Вони ж, теоретично, могли би замахнутися на новий рекорд, забивши на четвертому поспіль Євро. Адже і один, і другий бутси на цвях ще не повісили. От тільки наставники збірних Португалії та Франції не приховують - на супердосвідчених ветеранів вони вже не розраховують. Улітку Тьєрі виповниться тридцять п’ять, а Нуно - тридцять шість років.

  • 0
Добавлено: 13-04-2012, 14:30
0
247

Похожие публикации


Наверх