онлайн казино Украины

Мажоритарники будуть битися

Мажоритарники будуть битисяЕксперти та політичні оглядачі зібралися в експертному клубі «Чиста політика» 10 грудня, щоб проаналізувати кадрові зміни в органах влади всіх рівнів на Чернігівщині після парламентських виборів.
Повідомляє координатор Експертного клубу "Чиста політика" Віта Газука.
Можлива кар’єра губернатора
На думку експертів серйозних підстав для звільнення губернатора немає, адже за останній рік Чернігівщина дещо покращила соціально-економічні показники. А саме цей критерій є підставою для офіційного звільнення , вважає Павло Пущенко. І хоча по області регіонали не добрали 20% голосів, наразі ця цифра не є критичною і компенсується невеликим перевиконанням своїх очікувань по місту.

Звільнення Станіслава Прокопенка може домагатись його політичний опонент Владислав Атрошенко. Він вже натякав на негаразди у транспортній сфері, якою саме опікується Прокопенко.
На можливу політичну кар’єру губернатора натякає другий експерт – Сергій Соломаха.

«Хоменко завжди працював у команді Азарова, не слід забувати що до того він чотири роки керував Київською обласною податковою. У разі, якщо на посаді Прем’єр-міністра буде затверджений Азаров – у Хоменка є можливість прорватися наверх».

На думку пана Соломахи не слід надавати великого значення звільненню Тканка, адже тут спрацював цілий ряд чинників. Тканко не вписується в команду «молодих», яку формував Хоменко, до того ж Тканко виходець з міста і амбіції працювали проти нього. Неприпустимим є й те, що людина з технічною освітою займається гуманітарною сферою.
Невеликі посади як розмінні монети
Регіоналам не вистачає 226 голосів і щоб отримати ці голоси вони використовуватимуть такі невеличкі посади як «голова райдержадміністрації» в якості розмінних монет. Саме кадрові перестановки є умовою входження до регіональної більшості багатьох народних обранців.
Прикладом цього можуть стати торги, які йдуть довкола входження Атрошенка в провладну коаліцію і такі перестановки, які ми бачимо у випадку з екс-головою Чернігівської районної адміністрації Миколою Кудриком.

«Безумовно, молода команда, яка допомогла перемогти Владиславу Атрошенку захоче мати посади голів райдержадміністрацій – Чернігівської, Ріпкинської, - впевнений Сергій Соломаха. - Або Атрошенко буде головою адміністрації, або він поставить свої кадри на середній ланці, готуючись до більш серйозних претензій на владу в області».

Павло Пущенко зазначає, що наразі під загрозою знаходиться голова Ріпкинської районної адміністрації Петро Головач. Дещо хиткі позиції має і голова Ічнянської районної адміністрації, про звільнення якого натякає Олег Ляшко.

Майже не можливою для виконання є обіцянка Дубіля про зняття міського голови, адже в опозиції буде важко на щось впливати.
«В Ніжині боротьба загостриться, будуть ексцеси, - вважає Сергій Соломаха - В Прилуках має бути відносно спокійно, адже стабілізатором виступатиме наша людина, яка отримала там депутатських мандат і знайшла спільну мову з Беркутом. У «Свободи» є фінансовий потенціал, щоб отримати свою долю у міській владі».
40-річні «підпирають» 60-річних
На думку Сергія Соломахи як мінімум дві посади в міській раді має бути «розіграно» найближчим часом. Двох заступників міського голови, які є ключовими фігурами в системі розвитку міста, дуже сильно підпирають «сорокалітні».
Експерт також впевнений, що спробують працевлаштувати в міській раді і пана Обушного.

Павло Пущенко акцентує увагу на певному протистоянні в міській раді між міським головою Олександром Соколовим і екс-нардепом Сергієм Андросом. Експерт вважає, що певні кадрові перестановки в міській раді мають відбутись.

«Частіше його помітно в міській раді, але рівню нардепа більше пасує ОДА. Цілком зрозуміло, що в міській раді нижче посади заступника Андрос себе не бачить», - зазначає Павло.

Дане кадрове питання мало бути вирішене у грудні, але поки що залишається відкритим. Олександр Соколов публічно заявив, що наразі не налаштований щось міняти у команді.

Федералізація області посилиться
Експерти впевнені, що саме мажоритарщики, а не списочники будуть впливати на життя регіону. Вони будуть битися за бюджети, субвенції, показувати роботу, щоб в перспективі знову бути обраними в своїх округах. Вони намагатимуться закріпитись на територіях округів і впливати на кадрову політику.
«Бізнес наших депутатів має прив’язку до місця. Вони будуть його захищати, розширяти. Підтвердження тому ми бачили з історії 2002-2003 років. Коли нинішній депутат став губернатором – його бізнес розрісся», - зазначає Павло Пущенко.

Експерти єдині в тому, що після мажоритарних виборів груп впливу стало більше і кожна з них намагатиметься впливати й надалі.
«Кожен буде прагнути влади на конкретній території і далі піде розшматування області на певні округи. Федералізація області буде посилюватись. Неможливо знайти людину, яка б тримала в одних руках всі 6 частин області. Чернігівській області загрожує розпад як цілої одиниці», - підсумовує Сергій Соломаха.

Цікавими мають бути в цьому сенсі і вибори міського голови, - вважає Павло Пущенко, адже вочевидь, що і Дубіль, і Атрошенко захочуть мати своїх ставлеників на чолі міста. Інтригою виборів має стати і ставка Парії регіонів. Чи буде це Олександр Соколов, чи розпочнеться операція «наступник» - маємо дізнатись вже зовсім скоро.

Добавлено: 11-12-2012, 10:24
0
0

Похожие публикации


Наверх