онлайн казино Украины

Чернігівщина одержала вакцину від небезпечних хвороб

Чернігівщина одержала вакцину від небезпечних хворобЧернігівська обласна санітарно-епідеміологічна станція 5 вересня отримала закуплену за державні кошти вакцину.

Для профілактики поліомієліту оральну - ОПВ в кількості 15670 доз , дифтерійний анатоксин в кількості 1730 доз, дифтерійно-правцевий анатоксин в кількості 16360 доз та вакцину для профілактики сказу «Індіраб» в кількості 530 доз, яка буде передана в райони та міста.

Про це "Високому Валу" повідомив представник облСЕС.

Довідка

Дифтерія відноситься до найбільш тяжких інфекцій. Особливу небезпеку для життя становить токсична форма дифтерії, яка у великому відсотку випадків може закінчитися летально. На тяжкі форми дифтерії хворіють переважно нещеплені діти. У половини людей, що перенесли дифтерію, лишаються тяжкі ураження серця. Єдиним діючим профілактичним заходом є вакцинація.

Правець - гостре інфекційне захворювання з механізмом передачі збудника через ушкоджені шкірні покрови та слизову оболонку. Збудник правця здатен зберігатися та розмножуватися в ґрунті. Правець дуже тяжке захворювання, яке супроводжується судомами і може закінчитися летально. Тільки своєчасним проведенням специфічної та екстреної вакцинації можна попередити захворювання на правець.

Поліомієліт - гостра вірусна інфекція. У довакцинальний період паралітичний поліомієліт уражав тисячі і десятки тисяч людей, з яких 10% вмирали і 40% ставали інвалідами. В усьому світі загальна кількість дітей і дорослих з паралічами поліомієлітного походження становить 10-20 млн. Надійним захистом від цієї небезпечної інфекції є тільки вакцинація

Сказ (Гідрофобія)- гостре вірусне інфекційне захворювання зоонозної природи. Збудник передається через ушкоджену шкіру, слизові оболонки при контакті з хворими на сказ дикими та домашніми тваринами. Уражається центральна нервова система і захворювання завжди закінчується смертю. Тільки своєчасне застосування антирабічної вакцини гарантує попередження захворювання.

Основне місце у профілактиці зазначених інфекцій має планова імунізація.

Добавлено: 7-09-2012, 10:22
0
0

Похожие публикации


Наверх