онлайн казино Украины

На Мазурка «приміряють» вбивство ще двох чоловік

На Мазурка «приміряють» вбивство ще двох чоловікМіліція відпрацьовує всі зв'язки Ярослава Мазурка, підозрюваного в потрійному вбивстві охоронців в ТРЦ "Караван".

А горища й занедбані дачі, як в перший тиждень після розстрілу, зараз майже не перевіряють.

Практично не дзвонять вже і громадяни, які нібито десь бачили Мазурка.

А його дружина Людмила і 15-річна донька зараз ні з ким не спілкуються і хворіють вдома. Такі результати місячного розслідування резонансного вбивства.

Висяк? Незважаючи на те що пройшов місяць з моменту оголошення Мазурка в розшук, слідчі не вважають цю справу висяком.

Як розповіло джерело в МВС, є напрацювання, які дозволяють розраховувати на арешт вбивці незабаром. Конкретніше - таємниця слідства. Хоча і визнає, найбільш активна фаза розшуку навіть після резонансного вбивства - перші дні, до тижня, коли для операції залучають величезну кількість особового складу.

Зараз йдуть тільки оперативні заходи, пов'язані з перевіркою вхідних сигналів, інформації від своїх джерел, і посилено відпрацьовуються всі зв'язки Мазурка. Це пріоритет у розшуку, адже без підтримки ззовні Мазурку дуже складно ховатися. Він не може зняти гроші з картки, оскільки її реквізити на контролі у міліції. Нагадаємо, останній раз Ярослав знімав гроші у Львові до злочину в «Каравані». Так що, швидше за все, йому хтось допомагає, в тому числі грошима, важливо знайти хто.

Експерти також припускають, що Мазурок може ховатися в Києві (швидше за все) або Львові, використовуючи просте маскування (вуса, окуляри тощо).

Як стало відомо, Мазурка посилено приміряють до гучного розстрілу 26 січня 2004 року на Оболоні наряду швидкого реагування Держохорони: прапорщика Григорія Нагорнюка і сержанта В'ячеслава Скоболя. Тоді надійшов сигнал, що у квартиру будинку на вул. Озерна хтось намагається зайти. Прапорщик і сержант кинулися вгору, водій залишився в машині. Скоболь був убитий одразу, Нагорнюка у важкому стані (постріл в обличчя) доставили в лікарню. Пізніше встановили, що невідомий стріляв з пістолета-гумостріла, переробленого під саморобні кулі. З місця злочину вбивця забрав "Макаров" одного з міліціонерів і сховався (швидше за все, через горище пішов у сусідній під'їзд). Було йому на вигляд років 30, зріст близько 180 см.

Кримінальних лідерів, як сказало джерело у цих колах, трохи попресувала міліція (щоб підключилися до пошуків, а краще - видали Мазурка), але швидше для проформи. Адже у Ярослава не було кримінального минулого, його у цих колах ніхто не знає.

Захист

У родині Мазурка й досі вважають, що він і стрілець з «Каравану» - різні люди, хоча Ярослав не вийшов на зв'язок з близькими. Нагадаємо, Мазурок потрапив у поле зору міліції після дзвінка земляків з Кам'янки-Бугзької, де він народився і виріс. Його впізнали сусіди. 27 вересня матір Ярослава, Галина, дзвонила Людмилі з питанням: чи не він це? У той день дружина Мазурка вже не бачила його, лише залишила записку, щоб передзвонив мамі. Він з матір'ю, за словами представника Людмили, Лаврентія Кухалейшвілі, зідзвонився, але після цього зник, залишивши вдома мобільний.

- Я впевнений, що це спланована акція. Стрілок йшов на злочин - його пістолет був заряджений. Рамка при виході з магазину не запищала, а він зупинився і чекав, хоча міг спокійно втекти, знаючи, що при ньому зброя. Тим більше з пістолетом ніхто б не пішов в підсобку до охоронців - вирватися легше було в залі », - вважає Кухалейшвілі. Так само захист сумнівається в аналізі ДНК.

Детальніше Адвокат дружини Мазурка озвучив ряд претензій до слідства й особисто до Захарченка.

- Слідство так і не надало дані, який матеріал взяли на місці злочину, я впевнений, що там важко було щось знайти - своєї крові стрілок не залишив. Короткі терміни проведення аналізу теж викликають сумнів.

Але в міліції запевняють, що аналізи ДНК провели якісно, ​​і вони доводять, що вбивця - Мазурок.

Його родина тим часом живе в страху. Дружина і дочка Таня майже не виходять з дому - дівчинка навіть перейшла на віддалене навчання.

Добавлено: 25-10-2012, 12:18
0
0

Похожие публикации


Наверх