онлайн казино Украины

Україна засудила північнокорейських шпигунів

Україна засудила північнокорейських шпигунів
Дніпропетровський суд засудив до 8 років в'язниці північнокорейських розвідників. Рю Сонгчель і Лі Тхекіль відбуватимуть покарання в Україні.

"Скарг на вирок від підсудних, які визнали свою провину, та їхніх адвокатів не надходило", – розповіло виданню "Сегодня" джерело в прокуратурі.

Очікувалося, що офіційна влада і спецслужби Північної Кореї будуть клопотати про видачу своїх громадян.

"Проте реакція Пхеньяна була пасивною, мовляв, провалилися — це їхні проблеми. Втім, вдома міра покарання могла бути набагато жорсткішою, аж до смертної кари, яка є в кримінальному законодавстві цієї країни", – сказало джерело.

Розвідники працювали під прикриттям торгового представництва Північної Кореї у Мінську. Вони потрапили в поле зору контррозвідки СБУ після спроб через інтернет встановити контакт з підприємством, пов'язаним з ракетним конструкторським бюро "Південне".

Приїхавши потягом до Дніпропетровська, Сонгчель і Тхекіль розгорнули активне "полювання" за секретними документами з проектування твердопаливних і рідинних двигунів, систем постачання палива, відділення ступенів ракет, відповідними комп'ютерними програмами, іншою специфічною інформацією, що становить державну таємницю.

Вони намагалися завербувати громадян України, обіцяючи винагороду, однак ті на провокації не піддалися і заявили в СБУ. Вистежили шпигунів у непримітному гаражі провулка Листяний Дніпропетровська.

Використовуючи портативні фотоапарати, обидва захоплено перезнімали дисертації закритої тематики і наукові роботи з грифом "Таємно". До моменту затримання було зроблено близько 200 копій — разом з апаратурою, цифровими носіями, готівковою валютою вони стали незаперечними доказами.

Добавлено: 16-07-2012, 13:02
0
0

Похожие публикации


Наверх