онлайн казино Украины

Бойко готовий судитися з Росією за газ

Бойко готовий судитися з Росією за газ Міністр палива та енергетики Юрій Бойко не виключає, що суперечки з Росією про закупівлю газу можуть дійти до суду.

"У нас абсолютно чітка і зрозуміла позиція, що ми зараз робимо, ми знижуємо закупівлі за цим контрактом. Так у нас будуть суперечки, може навіть судові з нашими російськими колегами", - сказав Бойко.

Міністр додав, що в України просто немає іншого виходу.

"Ми абсолютно праві і ми будемо діяти так, що це відповідає нашим національним інтересам. Будемо це відстоювати в Стокгольмі, або в Лондоні, або в Парижі. У нас іншого виходу немає", - впевнений він.

Юрій Бойко повідомив, що Україна планує закупити у Росії 26 мільярдів кубометрів газу, раніше планувалося на 1 мільярд більше.

"Скільки закупимо, стільки і заплатимо", - запевнив посадовець.

Читайте більше новин про суперечки України і Росії за газ у нашій темі: "Газовий конфлікт"

Бойко каже, що європейські компанії вигравали подібні суди.

"Є, до речі, прецеденти, з деякими європейськими компаніями і вони закінчилися тим, що суд прийняв сторону європейських компаній. Тобто не змусили їх купуватимемо стільки, скільки є в контракті", - нагадав він.

Міністр додав, що Україна готова до суду.

"Ми консультувалися з юристами, стосовно можливості суду проти нас. Ми до цього готові", - запевняє Бойко.

Він додав, що перед Європою Україна повною мірою виконує обов'язки.

"Ми опрацювали цей варіант, і в тому числі отримали консультації з транзитним контрактом, який теж, на жаль, нас не влаштовує, але тим не менше був підписаний, і незважаючи на всі наші тертя з російськими колегами ми повною мірою виконуємо обов'язки перед Європою", - додав Юрій Бойко.

До слова, Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко заявив, що вже через 2 роки Україна видобуватиме газу з Чорного моря більше, ніж усі інші країни.

Добавлено: 17-11-2012, 12:00
0
0

Похожие публикации


Наверх