онлайн казино Украины

Генсек РЄ: Судового процесу Тимошенко не мало бути

Генсек РЄ: Судового процесу Тимошенко не мало бутиГенеральний Секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд вважає, що судового процесу екс-прем'єра Юлії Тимошенко взагалі не мало бути.

"Нещодавно Україна ухвалила новий Кримінально-процесуальний кодекс, де було враховано майже всі наші рекомендації. Отже, продуктивний діалог можливий", - зазначив він.

Він додав, що згадані статті досі фігурують в українському Кримінальному кодексі.

"Саме ці дві статті дозволили ув’язнити колишнього прем’єра Юлію Тимошенко, яку було засуджено за кримінальною справою, відкритою внаслідок політичного рішення", - додав він.

За його словами, він чудово розуміє, що існують різні позиції стосовно наслідків цієї угоди.

На мою думку, цього судового процесу взагалі не мало б бути. Йдеться про суто політичну відповідальність за підписання газової угоди з Росією", - розповів Ягланд.

"Але ті, хто вважає договір неприйнятним, мусив ставити питання на обговорення в парламенті, а не подавати на колишнього прем’єра до суду", - наголосив він.

До слова, Генеральний прокурор України Віктор Пшонка переконаний, що екс-главі уряду Юлії Тимошенко не уникнути допиту у справі вбивства у 1996 році депутата Верховної Ради Євгена Щербаня.

Добавлено: 10-09-2012, 12:26
0
0

Похожие публикации


Наверх