онлайн казино Украины

Глава МЗС Швеції: Українська влада продовжує свій курс репресій

Глава МЗС Швеції: Українська влада продовжує свій курс репресійГлава МЗС Швеції Карл Більдт на своїй сторінці у Твіттері, заявив, нинішня українська влада і далі продовжує свій курс репресій, коментуючи рішення Вищого спецсуду з цивільних та кримінальних справ щодо вироку Юлії Тимошенко.

У свою чергу глава фракції Зелених в Європейському парламенті Ребекка Хармс та член комітету з зовнішніх зв’язків Вернер Шульц вважають, що це рішення підтверджує свавілля українського судочинства.

"Це рішення не є несподіванкою, а лише яскравим підтвердженням судового свавілля в Україні. Замість того, щоб визнати закиди щодо серйозних порушень у процесі президент Янукович дозволяє покірному йому органу Генпрокуратурі погіршувати ситуацію та оголошувати про подальші справи проти його головного конкурента", - зазначили європарламентарі.

Зважаючи на те, що висування кандидатів проти яких тривають судові процеси, було заборонено Центральною Виборчою Комісією, проведення демократичних виборів в Україні видається все більше малоймовірним, - уточнили Хармс і Шульц.

Депутати Європарламенту зазначили, що усі демократичні надії покладаються тепер на Європейський суд з прав людини, який після закінчення процедури в Україні, тепер ретельно вивчає справу проти колишнього глави уряду. Якщо Україна, як і у випадку Луценка, проігнорує думку ЄС, то вони повинні вжити подальших заходів.

Нагадаємо, у мотивувальній частині рішення суду зазначили, що покарання екс-прем'єра України Юлії Тимошенко щодо "газової справи" у вигляді позбавлення волі на 7 років відповідає тяжкості злочину.

Добавлено: 30-08-2012, 11:33
0
0

Похожие публикации


Наверх