онлайн казино Украины

Луценко: Саакашвілі звинувачується у сприянні злочинній організації «сім'ї» Януковича.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко на брифінгу 5 грудня п.р. заявив, що лідер партії «Рух нових сил» Міхеїл Саакашвілі проводив акції протесту з метою захоплення державної влади в Україні і сприяння членам злочинного угруповання Віктора Януковича та Сергія Курченка у зупиненні їх кримінального переслідування.
«Саакашвілі та наближені до нього особи проводили фінансування ініційованих ззовні акцій протесту. Метою цих дій було захоплення державної влади в Україні і сприяння членам злочинного угруповання Януковича-Курченка у зупиненні їх кримінального переслідування та відновлення контролю над активами, які вони придбали в свій час в Україні в кримінальний спосіб», - сказав він.
«Встановлено, що особа наближена до Саакашвілі, а саме громадянин України Северіон Дангадзе за узгодження із самим Саакашвілі звернувся через довірену особу до Сергія Курченка, що переховується від переслідування українських правоохоронних органів в місті Москва, з пропозицією фінансування діяльності Саакашвілі в обмін на інтереси членів організованого злочинного угрупування.
«Нами зафіксовано отримання з російського боку до оточення Саакашвілі близько півмільйона доларів США, приблизну половину суми якої було вручено Северіону Донгадзе під контролем українських спецслужб, тобто з переписуванням номерів купюр і фіксацію самої передачі», - заявив Луценко.
«Сьогодні ми оприлюднюємо аудіо- та відеодокази фінансування діяльності Саакашвілі з боку Сергія Курченко та інших членів злочинної організації, безпосередньо пов'язаних з ФСБ Росії», - підкреслив Луценко.
«Тим, хто був обманутий фальшивими гаслами Саакашвілі і його найближчого оточення, варто зараз чути і бачити те, що зафіксовано під час санкціонованого судом знімання інформації Службою безпеки України», - додав генпрокурор.
Після цього журналістам озвучили аудіозапис, на якій Саакашвілі домовляється з «довіреною особою Курченка». Також було продемонстровано відео, на якому зафіксована передача Саакашвілі грошей Курченка двома траншами.

  • 0
Добавлено: 5-12-2017, 17:04
0
840

Похожие публикации


Наверх