онлайн казино Украины

СБУ викрила диверсантів ФСБ

СБУ викрила диверсантів ФСБЯк стало відомо, диверсанта терористичної організації «ДНР», який діяв за вказівкою кураторів з ФСБ, співробітники Служби безпеки України затримали під час закладання вибухівки на станції Харків-Пасажирський. В ході спецоперації СБУ було затримано на місці злочину 30-річного місцевого мешканця, який отримав від терористів «ДНР» завдання підірвати залізничний стрілочний перевід в одному з парків станції Харків-Пасажирський. Диверсант встиг розмістити вибуховий пристрій потужністю 2,5 кілограма в тротиловому еквіваленті під залізничною колією, проте відразу був затриманий співробітниками спецслужби. За даним фактом слідчими СБУ в Харківській області відкрито кримінальне провадження за ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія).

Аналогічний випадок трапився й на Одещині, де оперативники СБУ затримали в Одесі місцевого мешканця, який виготовляв саморобні вибухові пристрої для терористично-диверсійної групи, що здійснила теракти на Одеській залізниці. Під час обшуку у затриманого вилучено деталі для виготовлення нових саморобних вибухових пристроїв. За висновками експертів, вони ідентичні тим, що використовувалися у вибухівці при здійсненні терактів на залізниці у квітні-червні 2015 року. Спільник терористів повідомив, що особисто виготовив та передав ватажку диверсантів 19 радіокерованих і таймерних електронних детонаторів. Затриманому оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченому ч. 1 ст. 14 та ч. 2 ст. 258 Кримінального кодексу України. Диверсійно-терористична група, для якої готувалися вибухові пристрої, діяла на території Миколаївської та Одеської областей. Найближчим часом вони готували підрив мосту в Миколаєві. На початку липня у ході масштабної спецоперації співробітники СБУ затримали 16 членів цієї терористичної групи.

Як напередодні заявив Голова СБУ В.Грицак, - Службою безпеки локалізовано терористів на території зони АТО, проте сепаратизм, керований Москвою, поширюється на інші регіони України: «гарячі точки» - міста Харків, Запоріжжя, Одеську, Херсонську та Миколаївську області. Глава СБУ наголосив, що Україна має справу не з доморощеним сепаратизмом, а з цілеспрямованою роботою ГРУ ГШ Російської Федерації.

Важко збагнути, чим керуються такі недогромадяни, закладаючи вибухівку фактично у центрі міста-мільйонника. Чи спадало їм на думку, що завтра такий же недоумок може закласти пару кілограмів тротилу у підвалі його ж власного будинку, адже його про це попросили «дяді з ФСБ». Якщо кожен, хто не згодний з державною політикою, почне підривати сусіда, то рано чи пізно хтось із сусідів підірве і його … адже «вєжлівиє люді» з ФСБ не рахуються з людськими життями. Так було у Росії, коли до влади по трупах своїх громадян йшов В.Путін, варто пригадати резонансну книгу-розслідування покійного О.Литвиненка «ФСБ взрывает Россию», в якій описані злочини ФСБ у Буйнайську, Москві та Волгодонську у 1999 році.

У країни-агресора змінилось покоління, однак зовсім незмінним залишається ініціатор терору проти власного народу і диктаторський підхід до оцінки людських цінностей. Тепер вони намагаються перенести свої нелюдські задуми на територію незалежної України. Віримо і переконані, що українська спецслужба дасть гідну відсіч ефесбешним терористам, а у майбутньому оцінку таким злочинам дасть Міжнародний трибунал в Гаазі.

Добавлено: 20-07-2015, 14:09
0
0

Похожие публикации


Наверх