онлайн казино Украины

Вікно в чіткий світ: новітні технології в діагностиці захворювань очей

 

На жаль, екологія та спосіб життя сприяють погіршенню загального стану здоров'я більшості людей по всьому світу. Діагностика захворювань – важливий етап на шляху до одужання та здорового способу життя. Поряд із різноманіттям хвороб поширюються й проблеми зорової системи організму, тому точна та своєчасна діагностика зору – це відповідальність щодо повноцінного майбутнього людини.

«Центр Ока»: провідні технології обстеження зору

Клініка мікрохірургії ока «Центр Ока» (м. Київ) заснована у 2015 році. Її базою, фундаментом став відомий Печерський офтальмологічний центр.

За постійного вдосконалення, втілення інноваційних технологій і передових наукових досліджень упродовж майже 10 років «Центр Ока» став клінікою вищої категорії, де діагностуються та лікуються абсолютно всі очні хвороби.

Головною перевагою є команда висококваліфікованих фахівців: офтальмологів і хірургів за такими вузькими спеціалізаціями, як:

  • катарактальна (видалення катаракти, заміна кришталика);
  • вітреоретинальна (захворювання сітківки, склоподібного тіла);
  • рефракційна (корекція рогівки ока);
  • лазерна (корекція вад зору лазером);
  • очних м'язів (вирівнювання очей);
  • інші напрями та підгалузі офтальмології.

У клініці основний напрям діяльності – діагностика зору. І саме це впливає на запити щодо спеціалістів. «Центр Ока» володіє найсучаснішим обладнанням для обстеження, дослідження, лікування та хірургічного втручання (мікрохірургії).Такий широкий перелік пропозицій приваблює пацієнтів.

Обстеження зору в «Центрі Ока»: методи та етапи

Клініка мікрохірургії ока «Центр Ока» проводить повне комплексне обстеження, яке необхідне для виявлення патологій і встановлення точного діагнозу. Передові технології та безконтактні автоматизовані методики з обстеження зору дозволяють отримати надточну діагностику захворювань і надати точкову допомогу зі стовідсотковим результатом щодо одужання.

До комплексного обстеження належать:

  • візо- та авторефрактометрія – перевірка гостроти зору/рефракції (виявлення коротко- та далекозорості, астигматизму);
  • периметрія (комп'ютерна та динамічна) – дослідження поля зору;
  • пневмотонометрія – вимірювання внутрішньоочного тиску;
  • біомікроскопія – детальне дослідження переднього відділу ока, очного дна, зорового нерва, оптичних середовищ тощо;
  • ультразвукове дослідження (УЗД) – глибоке проникнення ультразвуку в тканини, виявлення патологій;
  • оптична когерентна томографія (ОКТ, ОСТ) та сканувальна лазерна офтальмоскопія – детальна візуалізація структур ока, виявлення ранніх стадій дегенеративних та інших захворювань;
  • гоніоскопія – оцінка структури та стану передньої камери ока, очного дна, виявлення глаукоми та інших захворювань;
  • численні спеціальні методики для ретельного обстеження рогівки, сітківки, очного дна, нервів, судин тощо.

Виявлення будь-якої очної патології в ході діагностування передбачає залучення фахівців вузьких підгалузей офтальмології до процесу та їхню участь у складанні плану лікування.

Діагностика очей: своєчасність і ризики

Зір – безцінний дар, він потребує підвищеної уваги й турботи. Через вік, навантаження зору чи шкідливу роботу кожна людина перебуває в зоні ризику щодо захворювання очей. Особливо це стосується пацієнтів, які страждають на гіпертонію, діабет, атеросклероз, ревматоїдний артрит; мають хронічні хвороби нирок, серця, судин, порушення імунної системи.

Прямі травми ока та загальні травми (забої, падіння) можуть спровокувати порушення функцій зору. Деякі люди мають спадкову (генетичну) схильність, і це є приводом до постійного контролю зору. Існує багато інших зовнішніх та внутрішніх факторів для проведення вчасної діагностики очей.

Треба усвідомлювати, що хвороби зорової системи, як і загальні захворювання, можуть мати безсимптомний перебіг чи проявлятися суто індивідуально. Саме тому, не чекаючи появи перших ознак чи дискомфорту в зоні очей, слід звернутися до фахівця, лікаря офтальмолога, для загального огляду та профілактичного обстеження. Найкраще рішення – пройти комплексне дослідження у спеціалізованій офтальмологічній клініці «Центр Ока».

Пам'ятайте, регулярна та своєчасна діагностика зору – це необхідна процедура для попередження проблем і запобігання незворотності процесів, яку рекомендується проводити не менше, ніж раз на рік.

Похожие публикации


Наверх