онлайн казино Украины

Бельгійска влада попросила у євреїв вибачення за Голокост

Бельгійска влада попросила у євреїв вибачення за Голокост Прем'єр-міністр Бельгії Еліо ді Рупо вибачився від імені бельгійської держави перед єврейською спільнотою країни, на церемонії в пам'ять 70-річчя депортації євреїв в нацистські концентраційні табори під час Другої світової війни.

"Нещодавно вибачення єврейській спільноті були адресовані містами Антверпен і Брюссель. До цього, і навіть до висновків дослідження CEGES (Центру вивчення та документації про війну і сучасних суспільствах - 24), були відповідні заяви одного з моїх попередників - Гі Верхофстадта. Сьогодні я хочу повністю приєднатися до цього зізнання (відповідальності Бельгії - 24) ", - сказав прем'єр, виступаючи в неділю.

Еліо ді Рупо виступав із промовою в казармі Доссін під Мехелені, яка стала перевальним пунктом для заарештованих євреїв перед відправкою до таборів.

Нагадаємо, ЮНЕСКО спільно з Міжнародним науково-дослідним інститутом з розробки навчальних посібників імені Георга Еккерта займеться питанням, яким чином в школах у всьому світі розглядається тема Голокосту.

Добавлено: 10-09-2012, 12:32
0
0

Похожие публикации


Наверх