онлайн казино Украины

Причиною аварії на Фукусімі визнали людський фактор

Причиною аварії на Фукусімі визнали людський фактор
Спеціальна комісія парламенту Японії назвала причини аварії на Фукусімі у березні минулого року.

"Аварія на "Фукусімі-1" була не природною, а техногенною катастрофою. Атомна станція не була готова ані до удару сильного землетрусу, ані до цунамі", – йдеться у висновку комісії.

Відповідальність за аварію поклали на компанію-оператора АЕС "Токіо електрик пауер" (ТЕПКО) і урядові служби, які опікуються атомною областю. "Відповідальні структури не вжили належних заходів із забезпечення безпеки станції і жителів прилеглих до неї районів", – зазначається у документі.

Дані доповіді парламентської комісії розходяться з підсумками внутрішнього розслідування ТЕПКО, проведеного наприкінці минулого року. У компанії стверджують, що основною причиною аварії на "Фукусімі-1" стала хвиля цунамі, висота якої – близько 15 метрів – перевищила всі прогнози на випадок сильного землетрусу.

У результаті аварії на АЕС "Фукусіма-1" навесні 2011 року повністю розплавилися паливні стрижні одразу на трьох реакторах. Значні території було забруднено радіоактивними речовинами. З району станції довелося евакуювати близько 80 тисяч осіб.

  • 0
Добавлено: 5-07-2012, 10:47
0
250

Похожие публикации


Наверх