онлайн казино Украины

«2012. і крапка»

«2012. і крапка»У проекті «2012. і крапка» підсумки своєї роботи підвів Клуб молодого політолога.
Так Клуб продовжив традицію, що ведеться з 2010 року.
Повідомляє Клуб молодого політолога.
Олег Ляшко, новенька Toyota, смішна алея кохання та людина року - все це поєдналося у півгодинних підсумках минулого року.
2012-ий рік обіцяв бути дуже змістовним. І він таким був. Як і раніше, Клубом молодого політолога було виділено 12 номінацій, 5 з яких було символічно винагороджено дипломами та статуетками.
Першою номінацією стала Загальноукраїнська подія року. Найсерйозніша боротьба тут була між двома основними подіями: виборами до Верховної Ради України та футбольним ЄВРО-2012. З невеличким перевісом, буквально у декілька голосів, з показником 44% головною загальноукраїнською подією 2012 року, за думкою медіа-експертів та активної молоді міста Чернігова став саме футбольний чемпіонат.
Головною подією у місті могло стати одразу 3 наступні: газовий вибух, встановлення монументу Ігорю Чернігівському у Національномму заповіднику «Чернігів Стародавній» та спроба міського голови стати народним депутатом. Особливо приємно у цьому списку бачити особливо діяння Заповідника, адже він справді дуже додав за минулий рік. Кампанія Олександра Соколова ще багато де фігурувала, але головною подією, все ж, обрали вибух у жилому бутинку в районі «Бойової». Наразі пробле ще є невирішеною.
Скандал року – дуже неординарна номінація, але потрібна. Треба сказати, що не така велика кількість скандалів спостерігалася у Чернігові на відміну від 2010 року під час місцевих виборів. Але вони були і беззаперечним лідером стали гучні справи про подарунок міському голові від Спілки Афганців новенького автомобіля Toyota Corolla. Цей скандал спричинив цілий ланцюг різних подій, які й досі не вщухнуть.
Не міг Клуб не залишити розділ «Втрата року». До анкет-опросників він не включався за згодою. В якості останньої шани та великої поваги до гарної людини головною втратою 2012 року ми вважаємо невчасно покинувого нас Тараса Вознюка. Нехай земля йому буде пухом.
Номінація «Лобі року» в якості жарту називають номінацією імені «Демократичного Альянсу». Так було і цього року. З 4 претендентів – 3 були проектами ЧОО «Демократичний Альянс». З ними лише посперичалася Ялівщина, яка в цьому році могла стати регіональним ландшафтним парком. Але з результатом 35,6% переміг проект вищеназваної організації – «Закордонний паспорт за 300 гривень». Дякуємо вам ДА-шники за вашу роботу!
Найвеселіша номінація – це Дурість року! 2012 був багатий не тільки на події, а й на приколи та жарти. Так ми не можемо залишити вас без задоволення переглянути їх усі. Тут були: реклама Олега Ляшка, автомобіль Bentley у користуванні Управління Юстиції, історія про те, як Атрошенко отруту селянам роздавав, фестиваль Romantik та його лавка кохання, слоган від кандадата Давлєткужина «Гарантована старість», реклама Андія Глаби (3 місце), прізвище ПРокопенко (2 місце) і головна дурість року – заснування Алеї Кохання на Алеї Героїв. Приклалася до цього святкова агенція DIA.
Ще одна номінація не залишила ніяких сумнівів, адже «Поверненням року» можна вважати виборчу кампанію Владислава Атрошенко. Він вишов з бізнес-відпустки, щоб знову поринути у активну політику.
Перша номінація, за яку вручався диплом «Прорив року». Тут нагороджували тих діячів, які за цей рік вийшли на новий для себе рівень. Справжня боротьба розвернулася між Національним заповідником «Чернігів Стародавній», який справді отримав нове обличчя, а також Радикальна партія Олега Ляшка, яка набрала на Чернігівщині феноменальні 10%. І всеж таки, в останнх анкетах було знайдено відповідь: 44% і дипломвідправляється до рук представника РПЛ, Олега Купрієнко.
Клуб молодого політолога стає вже більше, ніж політика. Дуже приємно було відмітити найкращі, за думкою активної молоді та медіаекспертів громадсько-культурні подій. Тут третє місце поділили Чернігівська Ліга КВН та двохчастинний «Чернігів the Best». На другому місці дуже комфорно з 24% голосів розташувався фестиваль Chernigov Jazz Open. Ну а головною культурною подією став проект «Зелена сцена» від творчої агенції CHE studio. Спочатку він розроблявся, як пре-паті до фестивалю джазу, але за свій оригінальний формат та унікальну атмосферу набрав дещо більше голосів, ніж сам фестиваль.
Ми поступово рухаємося до розв`язки. «Проектом року» став навіть не проект, а частина великого комплексу під назвою «», а саме моніторинг передвиборчих програм. За це були винагороджені дипломом предсттавники ЧОЦ «Ініціатива» та «Поліського фонду міжнародних та регіональних досліджень». Тако на цю нагороду претендували Школа Лідера Демократичного Альянсу, руч «Чесно», а також проект «Самий Чесний Кандидат».
У багато чому неочкувано, але цілком заслужено звання «Людини року» пішло ні до Тетяни Бойко, ні до Олександара Соколова чи Олега Ляшка. А до людини, що своє працею, проектами, наполегливістю та чесним відношенням до справ довів свою велику користь суспільству. «Людиною року» став Павло Пущенко.
І остання, але найважливіша номінація для Клубу молодого політолога – Кращій гість Клубу. Нагадаємо, що у 2010 таким став Дмитро Попов (тоді ще депутат Чернігівської міської ради), а у 2011 – Геннадій Максак. У 2012 році майже усі гості отримали голоси (і це приємно, адже можна вважати зустрічі цікавими), але найбільше набрав голова політичної партії «Демократичний Альянс» Василь Гацько. Сподіваємося, що він у найближчий час отримає свою нагороду.
Остаким був 2012 рік для соціально та політичноактивної громадськості Чернігова та області. Сподіваємося, що у 2013 буде не менш цікаво. А цей рік вже майже минув. 2012 і крапка.
P.S.: до опитування було залучено 173 представників міста та області, що є представниками ЗМІ, політичних партій, громадських організацій, а також громадсько-активна молодь черз інтрв`ювання анкетами. Цього року була підключена інтернет-аудиторія соціальної мережі Facebook.

Добавлено: 26-12-2012, 10:24
0
0

Похожие публикации


Наверх