онлайн казино Украины

«Зелений змій» притягнув пенсіонерку до кримінальної справи

«Зелений змій» притягнув пенсіонерку до кримінальної справиДержавна служба боротьби з економічною злочинністю не припиняє боротьбу зі спритниками, які в гонитві за легкими грошима, труять громадян «самопальною» горілкою, виготовленою в домашніх умовах.

Задля здешевлення процесу підпільники використовують найдешевший спирт, який за своєю якістю скоріше нагадує технічний, ніж харчовий.

Про це повідомляє сайт чернігівської міліції КОП.

Як результат - непоодинокі випадки отруєнь серед покупців дешевого сурогату. Жертвами лиходіїв стають не тільки асоціальні елементи, а й молодь, яка сподіваючись зекономити, купує алкоголь, м'яко кажучи, сумнівної якості.

Яскравим прикладом безпринципності торгівців «зеленим змієм» є історія пенсіонерки одного з сіл Щорського району. Незважаючи на свій поважний вік, бабуся займалася тим, що приторговувала в селі розведеним спиртом. Виправдання собі пенсіонерка обрала класичне, мовляв, не вистачає на життя маленької пенсії. І переламати цю життєву позицію бабусі не могли ані скарги селян, ані осуд громадськості.

Після звернення до міліції голови сільради, правоохоронці почали документувати протиправну діяльність пенсіонерки. Було зафіксовано декілька випадків продажу сурогату алкоголю місцевим жителям. І коли оперативники зібрали достатньо незаперечних доказів злочинної діяльності бабусі, до неї із обшуком завітали працівники Щорського райвідділу внутрішніх справ. У підпільниці вилучили ємності зі спиртом, а також готову до споживання «продукцію».

Відносно громадянки було порушено кримінальну справу за незаконне виготовлення, зберігання та збут підакцизних товарів. Стаття передбачає покарання у вигляді штрафу від 17 до 34 тисяч гривень.

Здавалося б, тут би й взятися за розум, адже сума штрафу досить відчутна не тільки для села. Але ні, не пройшло й місяця, як бабуся взялася за старе й продовжила методично труїти своїх односельців алкогольним сурогатом, який згідно висновку експертного дослідження Київського науково-дослідного інституту судових експертиз не відповідає нормам для показників держстандартів України «Горілки і горілки особливі. Технічні умови» та «Спирт етиловий ректифікований. Технічні умови».

«Самокат» є нічим іншим, як водним розчином етилового спирту, виготовленим не промисловим способом. Споживання сурогату, який містить важкі органічні речовини, може призвести до шкідливого впливу й становити загрозу для життя і здоров'я споживачів.

Беручи до уваги те, що пенсіонерка на дорогу виправлення не стала, Щорським РВ УМВС за фактом незаконного виготовлення алкогольних напоїв з недоброякісної сировини, що становлять загрозу для життя і здоров'я людей, було порушено кримінальну справу за статтею 204 частиною 3 Кримінального кодексу України - незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів - карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з вилученням та знищенням вироблених товарів та з конфіскацією обладнання для її виготовлення.

Є над чим замислитися, особливо тим, хто ще й досі торгує розведеним спиртом і сподівається уникнути відповідальності за подібні діяння.

Добавлено: 6-11-2012, 11:51
0
0

Похожие публикации


Наверх