онлайн казино Украины

Небезпека на жнивах!

Небезпека на жнивах! Фахівці Управлінь Держтехногенбезпеки та МНС у Чернігівській області постійно здійснюють рейдові перевірки з метою контролю за станом пожежної безпеки в місцях збирання, переробки та зберігання врожаю. Цього разу перевірявся ряд об’єктів агропромислового комплексу в Бахмацькому, Ніжинському та Носівському районах. Ситуація із забезпеченням пожежної безпеки в окремих сільгосппідприємствах залишає бажати кращого. Так, у ПП "Агропрогрес" с. Шатура Ніжинського району водонапірні башти не обладнані пристроями для забору води пожежно-рятувальною технікою, пістолети заправочних колонок не заземлені, територія та будівлі не забезпечені первинними засобами пожежегасіння в достатній кількості. У СТОВ "Прогрес" с. Бахмач Бахмацького району та ТОВ "Іржавецьке" с. Іржавець Носівського району дерев’яні конструкції зерноскладів не оброблені вогнезахисним розчином та не обладнані системами пожежної автоматики, електрообладнання не перевірено на відповідність нормам безпечної експлуатації, пожежні щити не укомплектовані протипожежним інвентарем, не проведено технічне обслуговування наявних вогнегасників.

Хоча майже у всіх господарствах на полях, де йдуть жнива, організовано чергування спеціальної або пристосованої для гасіння пожеж техніки, проте, мають місце випадки, коли відсутні трактори з плугами для швидкого оборювання осередку загоряння.

Як позитивний приклад відповідального ставлення до протипожежного захисту врожаю, слід навести у фермерському господарстві "Липівріжське" с. Липів Ріг Ніжинського району. Тут з метою недопущення розповсюдження вогню всі поля зернових обкошені та оборані від прилеглих доріг. Відрегульовані системи живлення, змащення та запалювання на автотракторній техніці. Крім того, остання забезпечена іскрогасниками та первинними засобами пожежогасіння. На жнивному полі чергує трактор з плугом та пожежний автомобіль. Всі працівники господарства пройшли протипожежний інструктаж.

За результатами проведених перевірок сільгосппідприємств, працівниками державного нагляду у сфері пожежної і техногенної безпеки притягнуто до адміністративної відповідальності 125 керівників та посадових осіб, призупинено експлуатацію 15 будівель, 23 споруд, 157 приміщень, 254 дільниць електромережі та 19 сільгоспагрегатів, експлуатація яких здійснювалась у пожежонебезпечному стані.

Підводячи підсумок результатів рейдової перевірки, слід нагадати керівникам та працівникам сільгосппідприємств, а також іншим громадянам про необхідність суворого дотримання заходів пожежної безпеки в місцях збирання, переробки та зберігання врожаю. Адже пожежа сама по собі ніколи не виникає, а є наслідком чиєїсь безпечності, недбалості або просто бездіяльності.

Добавлено: 30-07-2012, 12:38
0
0

Похожие публикации


Наверх