онлайн казино Украины

Наркотики, спиртне та мобільні телефони на зону не потрапили

Наркотики, спиртне та мобільні телефони на зону не потрапилисписок заборонених речей вилучено в колоніях та СІЗО Чернігівської області.

Це трапляється бо, ув'язненні бажають жити як і до в'язниці, тож просять своїх родичів чи друзів передати їм щось із забороненого.

Дуже часто родичі та друзі нехтують правилами передачі посилок. Не розуміючи, що навіть продукти харчування, прийняті в передачі, підлягають огляду й перевірці. А саме посилки та передачі з волі – є першим по популярності каналом постачання заборонених предметів до місць позбавлення волі.

За перше півріччя 2012 року співробітники пенітенціарної служби Чернігівської області вилучали наркотичні речовини зі шкарпеток, шапок та різноманітніх схованок в одязі. Сухі дріжжі, для приготування улюбленого напою – браги, вилучали в пакетах з прального порошку, шампуні, туалетному папері. Одним з «найнеобхідніших» предметів в місцях позбавлення волі є мобільний телефон. Цього року співробітниками було вилучено мобільні телефони та сім карти у вершковому маслі, засобах особистої гігієни (мильниці), спідній білизні, книжках.

Гроші, цінні речі (годинники, обручки, ланцюжки), гральні карти, ножі, бритви, фарби – все, чим ми користуємось в повсякденному житті, теж є забороненими для передачі в місця позбавлення волі. І якщо гральні карти можна створити власними силами при допомозі паперу та ручки, то гроші – це більш цінний предмет. Саме грошей за звітній період намагались передати майже 400 гривень.

Частіш всього заборонені речі намагаються передати в слідчий ізолятор, місце, де ув`язнений очікує на вирок суду і ще не змирився з своєю ізоляцією від усіх благ суспільства.

Щоб не намагались передати, покарання все одно буде. За передачу до місць позбавлення волі заборонених предметів (спиртних напоїв, мобільних телефонів) настає адміністративна відповідальність (ст. 188 КУпАП, яка передбачає штраф від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією заборонених предметів), за наркотики – кримінальна (ст. 307 ККУ, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років).

  • 0
Добавлено: 28-06-2012, 10:51
0
294

Похожие публикации


Наверх